Kestane Çorbası Nasıl Yapılır? Kestane Çorbası Tarifi

Misafirlerinizi ağırlarken farklı bir çorba tarifi arayanlar için kestane çorbası bir alternatif olabilir. Görüntüsü ve tadı ile misafirlerinizi büyüleyebilirsiniz.

15.07.2019-12:33 - (Son Güncelleme: 08.08.2019-17:36) Kestane Çorbası Nasıl Yapılır? Kestane Çorbası Tarifi

Sofraların vazgeçilmezi çorba hem yazın hem de kışın içiliyor. Bir şifa deposu olan çorba için kestane de oldukça cazip bir tat oluyor.

MALZEMELER

500 g kestane
2 soğan (Soyulmuş ve 4’e bölünmüş)
3-4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
1 defne yaprağı
Su, krema ve tereyağı


KESTANE ÇORBASININ HAZIRLANIŞI

Hazır pişmiş kestane kullanabilir ya da kestaneleri kendiniz pişirebilirsiniz. Bunun için kestanelerin kabuklarının bombeli kısımlarına derin olmayan çizikler atın. Bol suyla temizleyip 1 saat suda bekletin.
Yapışmaz bir tavada, kısık ateşte arada çevirerek 2025 dakika pişirin. Ya da fırın tepsisine sıralayın ve önceden 180-200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Kestaneler kestiğiniz yerlerden açılmaya başlayacaktır. Kimi kestane çeşitleri daha uzun vakitte pişebilir, aralarından bir tanesini alıp kontrol edebilirsiniz. Çorba için daha çok pişireceğimiz için, kestanelerin çok yumuşamalarına ihtiyaç yoktur, kolay soyulmaları gerekir.

ŞİMDİ KESTANELERİ TENCEREYE ATIN

Pişen kestaneleri soyup bir tencereye atın. İçerisine soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve defne yaprağını ilave edip kestanelerin üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyin. Dilerseniz bu aşamada 1 tavuk budu ilave edip, kestanelere tavuk lezzeti ekleyebilirsiniz. Bir taşım kaynattıktan sonra, kısık ateşte 30-40 dakika, kestaneler güzelce yumuşayıncaya dek pişirin.
Defne yaprağı ve eğer eklediyseniz tavuk budunu çıkarın. Bütün malzemeler pürüzsüz bir çorba kıvamında olana dek mutfak robotundan geçirin. Damak tadınıza göre krema, tereyağı veya istediğiniz kıvamda seyreltmek için su ilave edin. Tuzunu, biberini ayarlayıp üstünden 1-2 kaşık krema gezdirin, tereyağında hafifçe kavrulmuş kestane parçacıkları ile servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal