Kerbela Katliamı: Binlerce Kişi Vücutlarına Zincir Vurdu

Kars’ta, Kerbela katliamının yıl dönümü dolayısıyla anma programı kutlandı. Türk bayrağı, Atatürk ve Hazreti Ali’nin posterleri taşıyan binlerce kişi yürüyüş yaptı.

18.08.2021-15:06 - (Son Güncelleme: 18.08.2021-17:22) Kerbela Katliamı: Binlerce Kişi Vücutlarına Zincir Vurdu

Posterleri taşıyan kişiler vücuduna zincir vurarak, yürüyüş yaptılar. Kars'ta, Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve yarenlerinin Kerbela'da katledilmesinin yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlenerek, Türk bayrağı ile Atatürk ve Hazreti Ali'nin (temsili) posterlerini taşıyan binlerce kişi, yürüyüş etkinliğinde mersiyeler eşliğinde sine dövüp, vücutlarına zincir vurduğu görütülendi.

MÜMİNLERİ DERİNDEN ÜZEN OLAY

Irak'ın Kufe kenti yakınlarındaki Kerbela Çölü'nde, Emevi Devleti'nin ilk halifesi Muaviye bin Ebu Süfyan'ın ölümünden sonra yerine geçen oğlu, Emevilerin 2'nci Halifesi Yezid bin Muaviye'nin, Hazreti Hüseyin'in kendisine biat etmesini istemesi nedeniyle yaşanan üzücü hadiseler, Hazreti Muhammed'i ve onun ehlibeytini seven müminleri derinden üzdüğü bilinmektedir. 

Bu amaçla Kars'ta düzenlenen etkinlikte, Işıklı ve diğer camilerde toplanan vatandaşlar, daha sonra Hazreti Ali Çarşı Camisi önünde bir araya gelerek, ellerinde Türk bayrağı ile Mustafa Kemal ve Hazreti Ali'nin (temsili) posterlerini taşıyan binlerce kişinin yürüyüş yaptığı görüldü.

Okunan mersiyelerde bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadıkları görüntülendi. Siyah elbise giyen kadınlar, ellerinde zülfikar kılıçlarıyla yürüyüşe katıldılar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal