ABD'de Yangınlar Söndürülemiyor! Bilanço Ağır

Günlerdir söndürülemeyen ABD'nin California eyaletinde yangınlar, eyaletin kuzey kesiminde kadar ilerledi. Elektrik kesintisinden yaklaşık 51 bin hane olumsuz etkilendi.

18.08.2021-14:40 - (Son Güncelleme: 18.08.2021-17:24) ABD'de Yangınlar Söndürülemiyor! Bilanço Ağır

ABD'nin başı orman yangınlarıyla dertte. Günlerdir söndürülemeyen ABD'nin California eyaleti alevlere teslim oldu. Yangınların eyaletin kuzey kesimine kadar ilerlediği bilgisine ulaşıldı. 

EN AZ 50 EV YANDI

ABD’li yetkililer, hafta sonu artan ‘Caldor’ yangınının Sierra Nevada bölgesinde ilerleyerek sürdüğünü ve en az 50 evin yandığının altını çizdi. 


18 YERLEŞİM YERİNDE ELEKTRİK KESİLDİ

ABD’nin California eyaletinde faaliyet gösteren elektrik şirketi ‘Pacific Gas & Electric’, yangının artarak ilerlemesine karşı aldıkları tedbirler karşısında, California'nın kuzeyinde olan18 yerleşim yerinde elektrikleri kestiklerini duyurdu.


200 BİN HEKTAR ALAN TAHRİP OLDU

California'nın kuzeybatısında 14 Temmuz'dan bu zaman dilimine kadar süren ‘Dixie’ yangınında şimdiye kadar 200 bin hektardan fazla ormanlık alan tahrip oldu.


180’den FAZLA YAPI KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Yangın nedeniyle 800'den fazla kişiye ev sahipliği yapan California eyaletin kuzeybatısındaki tarihi Greenville kasabası tamamen yangınlar sebebiyle küle döndü, 180'den fazla yapı kullanılamaz hale geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal