Yunanistan Başbakanından Skandal Sözler! 'Yanan Orman Bölgelerine Otel Yapacağız'

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Yunanistan’da devam eden orman yangınlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başbakan Miçotakis, ‘Orman zaten yanacağına göre tekrar orman yapacağız. Yatırım yap, inşa et, orman zaten yanacak.’ dedi.

10.08.2021-12:31 - (Son Güncelleme: 10.08.2021-14:13)

Yunanistan son 10 günde devam eden orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Özellikle büyük yangıların yaşandığı Attika bölgesinin kuzey kesimleri ve Eğriboz Adası ile Mora Yarımadası'nda, yüz binlerce dönüm ormanlık alan ve tarım arazisi kül olurken, alevlere teslim olan 1000'in üzerinde ev ve iş yeri yandı, çok sayıda araç kullanılamaz hale geldi, hayvanlar ve ağaçlar olumsuz etkilendi. Yunanistan alevlere teslim olurken Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, yangınlarla ilgili skandal sözler sarf etti. 

‘ORMAN YANACAĞINA GÖRE OTEL YAPACAĞIZ'  

Başbakan Miçotakis, tepki çeken sözlerde bulundu.  Yunanistan’da 650 bin dönüm ormanlık alanın kül olmasına rağmen Miçotakis, ‘Orman zaten yanacağına göre otel yapacağız. Yatırım yap, inşa et, orman zaten yanacak’ ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE, ORMANLARI TEKRAR YEŞERTECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da başlayan ve art arda yayılan orman yangınlarında yanan yerlerin fazlasıyla ağaçlandırılacağı müjdesini verdi. 


Erdoğan, 'Anayasa'ya göre yanan alanlar başka amaçla kullanılamaz, tekrar ağaçlandırılır. Türkiye'nin orman varlığını artırmış bir yönetim olarak, yanan her yeri daha fazlasıyla tekrar ağaçlandırmak en başta gelen görevimizdir.’ açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal