Kekreyemiş Meyvesini Duydunuz mu? İnanılmaz Faydaları Var

Belki de adını ilk kez duyduğunuz kekreyemiş meyvesinin faydalarını biliyor musunuz? Yabanmersini familyasından olan bu meyvenin kilo kontrolünde yararının olduğu belirlendi. Ayrıca karaciğer yağ oranını da azaltan bu meyvenin faydalarına gelin birlikte bakalım.

25.10.2019-10:18 - (Son Güncelleme: 25.10.2019-09:53)

Kekreyemiş meyvesinin faydaları nelerdir? Kekreyemiş meyvesi hangi faydaları sağlar. Kekreyemiş meyvesi hakkında merak edilenleri sizin için derledik.

KİLO ARTIŞI GÖZLEMLENMİYOR 

İsveç’teki Lund Üniversitesi'nde yapılan 3 aylık çalışmada, yüksek yağlı gıdalar tüketen deney grubunda ilginç neticeler veren kekreyemişin, yüksek yağlı besleniyo olmasına rağmen kilo artışı gözlenmemesi, kan şekeri ve insülin seviyelerinin dengede olması ile karaciğer yağ oranlarının, yağlı beslenmeye rağmen normal seviyelerde olması öne çıkıyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. İlker Aksoy, meslektaşlarının İsveç Lund Üniversitesi'nde çalışmalarına konu olan kekreyemiş meyvesi ile ilgili bilinmeyenleri aktardı:

KARACİĞER YAĞ ORANINI AZALTIYOR 

“Araştırmayı değerlendirdiğimizde, bilhassa sıkıntı duyduğumuz ve çoğu katı ve sıvı yağların yasaklandığı karaciğer hastalarında, yağlanması 1, 2, 3. evrede olan hastalarda çok daha fazla etkili olacağını düşünüyorum. Bu manada karşılaştırmalı olarak yapılan araştırmada en belirgin özellik, kekreyemiş meyvesinin araştırılan başka bitkilere göre karaciğer yağ oranını azaltması ve içeriğinde bulunan flovonidlerden sebep kan dolaşımını etkileyerek, hücrelere daha fazla oksijen gitmesine ve orada daha çok yağ dokusunun yok edilmesine sebep olmasıdır.”

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal