Kemik Erimesi İçin Hangi Doktora Gidilmeli? Kemik Erimesi Neden Olur?

Kemik erimesini artık sıklıkla görüyoruz. Özellikle kadınlarda sıklıkla görülen kemik erimesinin neden oluştuğunu pek çoğumuz bilmiyoruz. Peki, kemik erimesi neden olur?

25.10.2019-09:37 - (Son Güncelleme: 25.10.2019-09:35)

Kemik erimesi olarak bildiğimiz osteoporoz çağımızın en yaygın rahatsızlıklarından. Neden olduğunu bilmek önlem almak için bir yol olabilir.

KEMİK ERİMESİ NEDEN OLUR?

Tıpta osteoporoz olarak ifade edilen ve toplumda oldukça sık tanık olduğumuz hastalıklardan biridir. Kemik erimesinin meydana gelmesindeki etken kemiklerdeki kalsiyum oranın düşmesi ile darbelere karşı olan savunmasının azalmasıdır. Genel şekilde 40’lı yaşlardan sonra görünmesiyle beraber omurga, omuz, kalça ve el bileklerinde kırıklar oluşturmasıdır. Kemikler ortalama olarak 30 yaşına dek kuvvetlendirme gösterir, 30’lu yaşlarda tam şekilde en güçlü durumuna varır. Fakat 40’lı yaşlardan sonra kemik kütlesi yavaş yavaş azalma gösterir. Özellikle menopoz aşamasından sonra kadınlarda hızlı bir biçimde kemik kaybı olur. Her şeyin yapımı zor, yıkılması kolay olduğu gibi. Kemiklerin de kuvvetlendirilmesi zor ancak direnç kaybetmesi daha kolaydır.

KEMİK ERİMESİ İÇİN HANGİ DOKTORA GİDİLMELİ?

Kemik erimesi hastalığında doğru teşhis ve tedavi için, Fizik Tedavi bölümüne başvurulması gerekmektedir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal