Kati Piri'den AB'ye Sert Eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'nın, İdlib konusunda Türkiye'ye maddi ya da manevi destekte bulunma sözünü yerine getirmemesinin ardından sınır kapılarını açtı.

03.03.2020-10:55 - (Son Güncelleme: 03.03.2020-11:06) Kati Piri'den AB'ye Sert Eleştiri

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'nın, İdlib konusunda Türkiye'ye maddi ya da manevi destekte bulunma sözünü yerine getirmemesinin ardından sınır kapılarını mültecilere geçiş amaçlı açtı.

Türkiye'nin bu kararı sonrası Avrupa Birliği (AB) ülkeleri endişeye düşmüş, Türkiye ile yeniden diplomasi koltuğuna oturma isteklerini bildirmişlerdi. 

Avrupa Birliğinde Türkiye aleyhinde çalışmalara liderlik yapan ve Türk düşmanlığı ile tanınan Avrupa Parlamentosu'nun eski Türkiye raportörü Kati Piri, bu konuda AB'ye önemli açıklamalarda bulundu. Kati Piri, AB'nin Türkiye'ye verdiği sözlerinin hiçbirini tutmadığını kaydetti.

6 MİLYAR EURO - VİZE- GÜMRÜK
Kati Piri, sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, Avrupa Birliğinin Türkiye'ye sığınmacı anlaşmasına uyma çağrısını eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirdi. Piri, söz konusu paylaşımında AB'nin gerçekleştirmediği taahhütleri sıraladı.

Piri, Türkiye'ye 2016'ta verilen vizelerin kaldırılması ve Suriyeli sığınmacılar için 2018'e kadar taahhüt edilen 6 milyar euroluk destek sözlerinin yerine getirilmediğini anımsattı ve gümrük birliğinin yenilenmesi hususunda yeni bir gelişmenin söz konusu olmadığı dile getirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal