Kar yağışının olumsuz etkileri gün yüzüne çıkıyor: Mahalle resmen kayıyor!

Mart ayında ülke genelinde etkisini hissettiren karların erimesiyle beraber bazı bölgelerde olumsuz olaylar meydana geldi. Trabzon'da, eriyen karlarla beraber toprak kayması ve heyelan olurken, 6 ev tamamen boşaltıldı. Santim santim kaydığı aktarılan bölgede 150 evin daha risk barındırdığı aktarıldı.

12.04.2022-12:07 - (Son Güncelleme: 12.04.2022-12:34) Kar yağışının olumsuz etkileri gün yüzüne çıkıyor: Mahalle resmen kayıyor!

Geçtiğimiz aylarda tüm Türkiye’de etkisini gösteren karların erimesiyle beraber Karadeniz’in bazı bölgelerinde heyelan olayları yaşanmaya başladı. Trabzon’a bağlı Düzköy ilçesinde Çayırbağı Mahallesi'nin Gülcana mevkiinde de eriyen karlar sebebiyle toprak kaydığı için 6 hanede yaşayan vatandaşlar dışarı çıkartıldı. Yaklaşık 500 kişinin bulunduğu alanda toprak santim santim kayarken, bölgedeki birçok evin riskli olduğu aktarıldı.

Kar yağışının olumsuz etkileri gün yüzüne çıkıyor: Mahalle resmen kayıyor!

5-6 ev boşaltıldı

Konuyla ilgili bilgiler veren Çayırbağı-Gülcana Mahallesi muhtar vekili Muhammet Uzunali, yaşanan toprak kayması sebebiyle bazı hanelerin boşaltıldığını belirterek ”Yolumuz 1974 yılında yapıldı. 10 yıl önce burada afet oldu. Gelip baktılar ancak hiçbir şey yapılmadı. Şimdi 5-6 ev boşaltıldı camimizde teravih, cuma namazı ne de vakit namazı kılınabiliyor. Heyelan tehlikesi nedeniyle yöreden çok göç oldu, kalanların yüzde 50’si buradan ayrıldı.” şeklinde konuştu.

Burası kayıyor, korkuyoruz

Yöre halkından Yaşar Aydın ise can korkusu yaşadıklarını söyleyerek, "Burası kayıyor, korku içinde yaşıyoruz, devletten yardım bekliyoruz. Yer altından geçen sular buraları kopardı. 1990 yılında da burada bir heyelan olmuştu şimdi de buralar komple patladı. Evden kaçtık, mesire alanında yaşıyoruz. Can korkusu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kar yağışının olumsuz etkileri gün yüzüne çıkıyor: Mahalle resmen kayıyor!

Kaymalar devam ediyor

Bir başka vatandaş Fatih İsak da ”Burası heyelanlı bölgeydi. Mart ayında yağan yoğun kar nedeniyle tamamen kaydı. Şu sıralar yine kaymalar oluyor. Dolayısıyla kaymanın etkisiyle buradaki binalar tehdit altında olduğundan insanlar can korkusu yaşıyor. Buraya acilen müdahale edilerek sondajları yapılarak suyu alttan alınıp heyelanı durdurmaları gerekir. Kar yağdığında oturulamaz diye 6 hane boşaltıldı. Boşaltılan evlerdeki insanlar yaylaya, mesire alanlarına çıktı. Burada 150 hane, yaklaşık 500 nüfus var. Burası kayarsa aşağı kısımda Alazlı Mahallesi var dolayısıyla o mahalleye doğru kaymalar olacak. Her an kaymalar olduğundan Düzköy Kaymakamlığı kararıyla camide ibadet yapılamıyor.” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal