Kamu işçilerinin ilave tediye ödeme tarihleri 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan ilave tediye ödeme tarihleri kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Kamu işçilerinin ilave tediye ödeme tarihleri 2022...

24.06.2022-09:57 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-09:57) Kamu işçilerinin ilave tediye ödeme tarihleri 2022

Devlet kurumlarında işçi olarak çalışan vatandaşları ilgilendiren bir son dakika gelişmesi yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan ilave tediye ödeme tarihleri kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu son dakika gelişmesiyle beraber kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmakta olan işçiler Kamu işçilerinin ilave tediye ödeme tarihleri 2022 hakkında detaylı bilgiler edinmek için internet üzerinden araştırma yapmaya başladı.

Kamu işçilerinin ilave tediye ödeme tarihleri 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan ilave tediye ödeme tarihleri kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan karara göre kamu işçilerinin ilave tediye ödeme tarihleri yeniden düzenlendi.

Kamu işçilerine zam

Resmi Gazete’de yayımlanan kamu işçilerinin ilave tediye ödeme tarihleri kararına göre brüt tediye maaşı 5.004 TL olan işçiler artık 8.673 TL maaş alacak. Fakat işçilerin alacakları net maaş ise vergiler ve diğer kesintiler hesaplandığı zaman 6.200 TL olacak.

Söz konusu karar kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçilerini kapsamaktadır. Özel sektörde veya belediyede işçi olanlar bu düzenlemeden faydalanamayacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal