Kiler Holding halka arz ne zaman? Kiler Holding halka arz eşit mi, oransal dağıtım mı?

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) halka arz onayı verdiği Kiler Holding’in halka arzı hakkındaki araştırmalar artmış durumda. Peki Kiler Holding halka arz ne zaman? Kiler Holding halka arz eşit mi, oransal dağıtım mı? Soruların yanıtı haberimizde...

24.06.2022-09:23 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-09:23) Kiler Holding halka arz ne zaman? Kiler Holding halka arz eşit mi, oransal dağıtım mı?

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) geçtiğimiz haftalarda halka arz başvurusunu kabul ettiği iki şirketten birisi olan Kiler Holding’in halka arzı konusunda araştırmalar devam ediyor. Borsa İstanbul’da halka arz edilmeye hazırlanan Kiler Holding’in halka arzının ne zaman yapılacağı, halka arzın eşit mi yoksa oransal dağıtım şeklinde mi gerçekleşeceğini merak edenler insanlar arama motorları üzerinden bu doğrultuda araştırmalarına devam ediyor. İPeki Kiler Holding halka arz ne zaman? Kiler Holding halka arz eşit mi, oransal dağıtım mı?

Kiler Holding halka arz ne zaman?

SPK’nın her hafta Perşembe günleri yayınladığı haftalık bülteninde halka arz edilecek olan şirketlere yer verildi. Daha önce halka arz edilmek için SPK’ya başvuran şirketlerden birisi olan Kiler Holding’in başvurusu SPK tarafından kabul edildi ve Kiler Holding’in halka arz edilmesinin önünde herhangi bir engel kalmadı.

SPK halka arz

Kiler Holding ortakları olan Ümit Kiler’den 29 milyon 303 bin 268 adet pay, Nahit Kiler’den 29 milyon 303 bin 268 adet pay, Vahit Kiler’den 29 milyon 303 bin 268 adet pay ve Kiler İnşaat’tan ise 9 milyon 590 bin 196 adet pay halka arz edilecek. Halka arz edilecek pay sayısı toplamda 97 milyon 500 bin adet olarak duyuruldu. Bununla beraber paylara ekstra talep gelmesi durumunda Ümit Kiler’den 6 milyon 500 bin, Nahit Kiler’den 6 milyon 500 bin ve Vahit Kiler’den 6 milyon 500 bin adet pay daha halka arza dahil edilecek.

SPK, Kiler Holding’in halka arz sabit fiyatını 7,10 TL olarak duyurdu. Halka arzın ne zaman yapılacağı henüz netlik kazanmazken, SPK’nın halka arz şeklini eşit dağıtım yöntemiyle yapacağı kaydedildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal