Kamboçya Yurtdışı Gezisi

Asya’nın en popüler ülkelerinden biri olarak bilinen Kamboçya, kıtanın güneydoğu kısmında kalmaktadır. Tayland’la, Vietnam’la, Myanmar’la ve Laos’la da komşudur.

17.07.2020-14:59 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-14:53) Kamboçya Yurtdışı Gezisi

Kamboçya yurtdışı gezisi için, seçilen ülkede turizm giderek gelişmektedir. Başkenti Phnom Penh gezilmeye değer yerlerin başında gelir. Geçmişte burada Angkor Krallığı hüküm sürmüştür.

1975 yılı itibarıyla, lider Pol Pot ve onun dahil olduğu, Mao’ya yakınlığıyla bilinen radikal komünist hareket inananları ülkeyi sarsmıştır. Pol Pot’un döneminde üç buçuk milyona yakın kişi işkenceden, açlıktan ve zorla günlerce çalıştırılmaktan ötürü ölmüştür. İktidarda kaldığı iki yıl boyunca yaptıkları Kamboçya Soykırımı şeklinde isimlendirilmiştir.

Bu ülkenin, özellikle Siem Reap bölgesi ilgi çekmektedir. Burada Angkor Tapınakları da bulunmaktadır. Bu tapınaklar oldukça rağbet görmektedir.

Kamboçya’ya Ulaşım Nasıldır?

Kamboçya yurtdışı gezisi üstüne bilmeniz gereken en önemli bilgilerden biri, isterseniz ülkenin kapısında da vize alabileceğinizdir. Sınır kapılarındakiler ve büyükelçilik yetkilileri size kolaylık sağlamaktadır. Kamboçya’ya birçok havaalanı üstünden kolayca ulaşılabilmektedir. Aktarmalı uçuşlar da yapılmaktadır.

Kamboçya’da Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Kamboçya yurtdışı gezisi yapmak adına, ilk uğrak yeriniz, genelde çoğu turist tarafından da tercih edilen, Siem Reap bölgesidir. 15. yüzyıla değin hüküm sürmüş Khmer İmparatorluğu’nun izlerinin görüldüğü yerleşke, buranın bir zamanlar başkenti olan Angkor’u barındırmaktadır. Angkor dünyaca bilinen bir alan olup, tapınaklara da ev sahipliği yapmaktadır. Angkor Tapınakları, Angkor Vat denilen şehrin şahikalarından biridir. Hindu inanç merkeziyken, Budistler’in inanç merkezi haline gelen yer, UNESCO Dünya Mirası içinde de önemle korunmaktadır. Katlı katlı kubbelerin ve heybetli heykel kabartmalarının bulunduğu inanç merkezi, yeşilliklerin arasından sizi çağırmaktadır.

Siem Reap bölgesine gelmişken, buranın pazarlarını da ziyaret edebilir, akıp giden kültürel renklerin arasında siz de kaybolabilirsiniz. Tonle Sap Gölü’nü de görebilirsiniz. Bu gölün üstündeki yüzen kent de sizi büyüleyecektir.

İkinci olarak, görmeniz gereken yer, Phnom Penh’tir. Kamboçya yurt dışı gezisi denilince, başkenti gezmeden gitmemeniz gerektiği için, burası size farklı kapılar açacaktır. Fransız sömürgesinin etkisinin görüldüğü, kolonyal mimarinin ışığında, süslü uçlu çatıları ve beyaz zarif binalarıyla çeşitli mahalleler ilginizi çekecektir. Yine, bir başka model olarak, sivri çatılarıyla görenlerin ilgisini çeken tahta mabetlerin en güzel örnekleri de burada ziyaret edilebilir. Kraliyet Sarayı, altın Buda heykeli de şatafatıyla göz dolduracaktır.

Koh Tonsay bölgesinde bulunan ada, tekneyle ulaşımı kolayca sağlanan bir alanda olup, size denizin ve sakinliğin imkânını sunacaktır.

Kampot bölgesindeki, doğal yosunlu tapınaklar, tapınakların ilginç ve alacalı renkleri, buradaki nemli, sisli ve gizemli görüntü de aklınızı başınızdan alacaktır. Kampot kasabası, biberleriyle de ünlü bir yerdir; karabiber üretiminin de merkezidir.

Virachey Ulusal Parkı da, doğal yaşam alanları, yeşillikleri, sessizliğe davet eden yapısıyla, yürüyüş yapmanız ve ruhunuzu dinlendirmeniz anlamında da fırsatlar yaratmaktadır.

Kamboçya’nın canlı sokakları, gündüz kalabalığı, pazarları sizi bir mucizenin içine çekerken, gece hayatının alternatifleri ve mistikliği de ilginç deneyimler edinmenize olanak sunacaktır.

Lüks otellerden gece kulüplerine, sokak satıcılarından dini tapınaklara, doğal yaşam parklarından soykırım müzesine değin, birçok zıtlığın bir arada bulunduğu ülkede, gezinizin dolu dolu geçeceğini garanti edebiliriz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal