Japonya Yurtdışı Gezisi

Japonya, Doğu Asya’da yer alan bir ada ülkesidir. Büyük Okyanus’ta bulunmaktadır. Çin, Kore ve Rusya’nın doğusunda yer alır. dünyanın en kalabalık ikinci ada ülkesidir. 4 büyük adanın adı HoJaponcanın kanji karakterlerindeki anlamı “Doğan Güneşin Ülkesi”dir. Japonya, 4 büyük yüzlerce küçük adadan oluşmaktadır.

17.07.2020-14:52 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-14:50) Japonya Yurtdışı Gezisi

Dünyanın en kalabalık ikinci ada ülkesidir. 4 büyük adanın adı Honshu, Hokkaido, Kyushu ve Shikoku’dur.

Japonya’nın başkenti Tokyo’dur. En yüksek dağı aynı zamanda aktif bir yanardağ olan Fuji Dağı’dır.

Peki, Japonya yurtdışı gezisi kapsamında gezilecek yerler neresidir? Japonya turları ve uçak biletlerinin fiyatı ne kadar?

Japonya yurtdışı gezisinde gezilecek Yerler Neresidir?

Japonya yurtdışı gezisi kapsamında ziyaret edilecek yerler arasında ilk şehir başkent Tokyo’dur. Tokyo’da gezilecek yerler arasında, Asakuksa bölgesi bulunmaktadır. Eski Tokyo atmosferini koruyan bu bölgede, Senso- ji tapınağı yer almaktadır. Aynı zamanda Hanayanshiki lunaparkı, Kuritsu Sumida Park gibi çeşitli etkinlikler düzenlenen yerler de bulunmaktadır.

Ueno Parkı, içerisinde Tokyo Ulusal Müzesi’ni de barındırmaktadır. Dünyaca ünlü Shinto ve Zen simgeleri de burada bulunmaktadır. Ueno Parkı, 538000 metrekarelik bir alana yayılmıştır. Kaneji Tapınağı’nın bahçesinin genişletilerek düzenlenmesinden sonra ortaya çıkmıştır.

Tokyo’da bulunan ünlü Shinto tapınağı olan Meiji Tapınağı, Japonya yurtdışı gezisi kapsamında ziyaret edilmesi gereken yerlerdendir. Tokyo Kulesi ve Disneyland Tokyo da ziyaret edilmelidir.

Tokyo’da, dünyanın ikinci en uzun kulesi olan Sky Tree bulunmaktadır. Aynı zamanda burada bulunan Kraliyet Sarayı da görülmeye değerdir.

Tokyo, kalabalık caddeleri ile tanınmaktadır. Tokyo’nun en ünlü caddelerinden biri ise Ginza Caddesidir. Bu cadde üzerinde birçok ünlü restoran, mağaza ve işletme bulunmaktadır.

Nikko, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve Tokyo’ya 150 kilometre mesafedeki bir yerdir. Burada, tarihi eserler ve doğal güzellikler iç içe bulunmaktadır. Tousogu, Futurasan ve Rinnoji tapınakları yer almaktadır.

Japonya yurtdışı gezisi için ziyaret edilebilecek diğer bir şehir ise Nagoya’dır. Burada ziyaret edilebilecek yerler ise Nagoya Kalesi, Atsuta Tapınağı ve Port of Nagoya Halk Akvaryumudur.

Osaka, Japonya yurtdışı gezisi kapsamında gezilecek önemli yerlerden bir tanesidir. Burada, Kyoto şehri gezilebilir. Fushimi İnari Tapınağı, Kinkakuji, Kiyomizu- dera tapınakları Kyoto’da gezilecek yerler arasındadır. Fushimi İnari Tapınağı, Bir Geyşanın Anıları adlı ünlü filmde yer almıştır.

Arashiyama adlı bambu ormanı da Japonya gezilerinde ziyaret edilmesi gereken noktalardandır.

Nara, Japonya’nın eski başkentidir ve birçok yerel sanat eserinin üretildiği bir yerdir. Todalji Tapınağı’nda Nara Büyük Buda heykeli bulunmaktadır. Tapınak, Budist okulu Kegon’un da merkezidir. Nara’da gezilecek diğer yerler ise, Nara Park ve Kasuga- taisha’dır.

Japonya yurtdışı gezisi Fiyatları Ne Kadar?

Japonya gezinizi bir tur aracılığıyla yapmak isterseniz, uçak dahil fiyatlar 2000 dolar ile 3000 dolar arasında değişmektedir. Japonya yurtdışı turları genellikle Tokyo, Osaka ve Güney Kore’den Seul’ü kapsar.

İstanbul’dan Japonya’ya uçak bileti fiyatları ise 5000 ile 7000 Türk lirası arasında çeşitlenmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal