Jamaika Yurtdışı Gezisi

Jamaika, Amerika kıtasında, Karayiplerde bulunan bir ülkedir. Büyük Antiller’de yer alır. Küba’nın güneyindedir. Jamaika’nın tropikal, sıcak ve nemli iklim koşulları bulunmaktadır. Peki, Jamaika yurtdışı gezisi kapsamında gezilecek yerler neresidir? Jamaika yurtdışı tur fiyatları ne kadardır?

17.07.2020-14:43 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-14:40) Jamaika Yurtdışı Gezisi

Jamaika’da gezilecek tarihi yerler arasında Fort Charles müzesi yer almaktadır. Diğer bir müze ise Jamaika National Heritage Trust’tır. Bu yer, Jamaika kültürünün tanıtılması, korunması ve geliştirilmesinden sorumludur. 1958 yılında Jamaica National Trust Commission tarafından kurulmuştur.

Diğer bir tarihi yer ise National Heroes Park’tır. Parkın içerisinde bir de anıt bbulunmaktadır. St. Jago De La Vega Katedrali ve Holy Trinity Katedrali, Jamaika yurtdışı gezisi kapsamında ziyaret edilecek kutsal alanlardan bir tanesidir.

Bob Marley Müzesi de Nine Mile’da yer alan ve ünlü müzisyenin mezarı da buradadır. Aynı zamanda çocukluğunu geçirdiği ev de bu müze kapsamında yer almaktadır.

Jamaika yurtdışı gezisinde Gezilecek Doğal Yerler Neresidir?

Jamaika yurtdışı gezisi kapsamında gezilecek doğal yerler arasında, plajlar ön plana çıkar. Jamaika’da ziyaret edilmesi gereken plajlar arasında, Hellshire Plajı, Reggae Plajı, Winnifred Plajı, Boston Plajı, James Bond Plajı ve Long Bay Plajı yer alır.

Jamaika’da görülmesi gereken doğal güzellikler arasında Dunn’s Nehri Şelalesi ve Parkı da yer almaktadır.

Aynı zamanda Jamaika adaları, Jamaika yurtdışı gezisi için olmazsa olmazlardandır.

Jamaika yurtdışı gezisinde Gidilecek Kültürel Etkinlikler Hangileridir?

 Jamaika yurtdışı gezisi içerisinde, elbette ülkenin sembollerinden olan festivaller de yer almalıdır. Jamaika’da yıl boyunca sürekli olarak spor, müzik, sanat ve kültür etkinlikleri düzenlenmektedir. Monego Körfezinde düzenlenen yaz festivalleri ziyaret edilmesi gereken kültürel etkinlikler arasındadır. Aynı zamanda Jamaika’da reggae festivalleri de düzenlenmektedir.

Bahar aylarında Kingston’da karnavallar düzenlenmektedir. Jamaika’da Bob Marley’in doğum günü olan 6 şubattan başlayarak bir hafta boyunca devam eden müzik festivalleri yapılmaktadır.

Jamaika yurtdışı gezisi İçin Görülmesi Gereken Diğer Yerler Neresidir?

Hope Royal Botanik Bahçeleri, Mavi Dağ ve çevresi, Negril Deniz Feneri, Green Grotto Mağaraları, Rio Grande Nehri, Mayried Şelaleleri, Konoko Şelaleleri, Jamaika Hayvanat Bahçesi, Cool Blue Hole, Castleton Botanik Bahçeleri ve Folly Deniz Feneri Jamaika yurtdışı gezisi için görülmesi gereken diğer önemli yerler arasında bulunmaktadır.

Jamaika mutfağının yemekleri ile genellikle baharatlı ve İspanyol kültürü etkisinde kalan yemekleri vardır. Deniz ürünleri Jamaika mutfağının favorilerindendir.

Jamaika yurtdışı gezisi Tur Fiyatları Ne Kadardır?

Jamaika turları için geçerli olan fiyat aralığı genellikle uçuş hariç olmak üzere 1200 ila 2000 Euro arasında değişmektedir. Jamaika’ya uçak bileti ise İstanbul’dan 4000 Türk Lirası ile 10000 Türk Lirası arasında değişmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal