Kaliforniya’da şiddetli fırtına alarmı: 8 şehirde acil durum ilan edildi

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde güçlü bir şekilde etkili olan fırtına sebebiyle 8 şehirde acil durum ilan edildiği bildirildi.

05.02.2024-11:37 - (Son Güncelleme: 05.02.2024-17:46)

Kaliforniya’da etkili olan atmosferik nehir fırtınası sebebiyle 8 ilde acil durum ilan edildiği bildirildi. Yetkililer vatandaşları tedbirli olmaya davet etti.

Acil durum ilan edildi

DHA'da yer alan habere göre, Ulusal Hava Durumu Servisi, Kaliforniya'yı etkisi altına alan güçlü bir atmosferik nehir fırtınasının yol açtığı olumsuz hava koşulları konusunda uyarıda bulundu. Şiddetli kar, yağmur ve kıyı taşkınlarının devam edeceğini belirten servis, bu durumun hayati tehlikelere yol açabileceği ve nehir taşkınları, enkaz akıntıları ve toprak kaymaları gibi tehlikeleri beraberinde getirebileceği konusunda uyardı ve yüksek rakımlarda kar yağışının seyahati zorlaştırabileceğini ifade etti.

California Fırtına

Yetkililer, Kaliforniya genelinde sel riskine karşı iki gün boyunca dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, Los Angeles, Orange, Riverside, San Bernardino, San Diego, San Luis Obispo, Santa Barbara ve Ventura ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle acil durum ilan ettiğini açıkladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal