Altın fiyatları yeni haftaya hareketli girdi: Gram altın rekordan döndü

Geçtiğimiz hafta tarihi zirvesini gören gram altın sonrası yatırımcılar yeni haftada altın fiyatlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki altın fiyatları yeni haftada ne kadar oldu? İşte 5 Şubat 2024 güncel altın fiyatları…

05.02.2024-11:30 - (Son Güncelleme: 05.02.2024-17:46)

Altın fiyatlarının gidişatını belirleyen ABD verileri, yeni haftada da takip ediliyor. Geçtiğimiz haftanın son gününde tüm zamanların zirvesini gören gram altının yeni haftaya nasıl başladığı merak edilirken diğer Altın Fiyatları da gündemi meşgul eden detaylar arasında yer alıyor. 

Altın fiyatları yeni haftada ne kadar oldu?

AA’da yer alan habere göre; Altın fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı. Haftanın ilk işlem gününde altının gramı 1992 lira seviyesinden işlem görüyor. Cuma günü altın ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak gerileyen altının gram fiyatı yüzde 0,36 azalarak 1997 liradan günü tamamlamıştı. 

Altın Fiyatları

Yeni işlem gününde de düşüş trendini sürdüren altının gram fiyatı, saat 10.15 itibarıyla yüzde 0,2 azalışla 1992 lira civarında bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 3 bin 340 liradan, cumhuriyet altını ise 13 bin 610 liradan alıcı buluyor. Altının ons fiyatı ise şu sıralarda yüzde 0,5 düşüşle 2 bin 29 dolar seviyesinde dengelenmiş durumda.

Fed’in faiz indirimi sinyali fiyatları etkiliyor

Analistler, ABD ekonomisinde resesyon endişelerinin önemli derecede azaldığını, ancak ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimine başlama tarihine ilişkin tahminlerin ötelenmesinin emtia fiyatlarını etkilediğini belirtiyor. ABD'de açıklanan makroekonomik veriler, ekonominin beklenenden daha hızlı bir şekilde yavaşlamadığını gösterirken, enflasyonla mücadele önlemlerinin daha uzun süre devam edebileceği beklentilerini güçlendiriyor. Fed Başkanı Jerome Powell, ABD basınına verdiği bir röportajda, mart ayında faiz indirimine başlamanın erken olabileceğini belirtirken, faiz indirimine başlama tarihini belirlemenin enflasyonla mücadelede önemli bir faktör olduğunu vurguladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal