Miraç Kandili ne zaman 2024? Miraç Kandili bugün mü, yarın mı? Miraç kandilinde yapılacak ibadetler neler?

Üç ayların ikinci kandili olan Miraç Kandili yarın idrak edilecek. Müslümanlar Miraç Kandilinde yapılacak ibadetlerin neler olduğu ve hangi duaların okunması gerektiğini merak ediyor. Peki Miraç Kandili ne zaman 2024? Miraç Kandili bugün mü, yarın mı? Miraç kandilinde yapılacak ibadetler neler? İşte tüm merak edilenler…

05.02.2024-11:19 - (Son Güncelleme: 05.02.2024-17:45)

Hz. Muhammed’in Allah’ın huzuruna yükseldiği gece olarak bilinen Miraç Kandili’nde yapılması gereken ibadet ve dualar Müslümanlar tarafından araştırılıyor. Üç ayların ikinci kandili olan Miraç Kandili öncesinde bugünün önemi de araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki Miraç Kandili ne zaman 2024? Miraç Kandili bugün mü, yarın mı? Miraç kandilinde yapılacak ibadetler neler?

Miraç Kandili ne zaman 2024?

Miraç Kandili, hicri takvime göre 6 Şubat 2024 Salı günü yani yarın idrak edilecek.

Miraç Kandili

Miraç Kandili’nin önemi ne?

Miraç, İslam inancında, Hz. Muhammed'in göğe yükselip, Allah'la buluştuğuna dair mitolojik anlatımların merkezinde yer alan bir olaydır.

Hadis kaynaklarına göre, Miraç'ta Hz. Muhammed'e önce 50 vakit namaz farz kılınmış, ancak Peygamber Musa'nın bu yükü insanlar için ağır bulabileceklerini söylemesi üzerine, Hz. Muhammed geri dönüp Allah'tan bu yükü hafifletmesini istemiş ve sonunda namazlar beş vakit olarak belirlenmiştir.

Miraç kandilinde yapılacak ibadetler neler?

Miraç Kandili, İslam inancına göre Hz. Muhammed'in (S.A.V) göğe yükselip Allah'la buluştuğu olayın anıldığı mübarek bir gecedir. Bu gecede ibadet etmek, dua etmek ve Allah'a yakınlaşmak önemli birer ibadet olarak kabul edilir. İşte Miraç Kandili'nde yapılması tavsiye edilen ibadetler:

Miraç Kandili

Oruç Tutmak: Recep ayının 27. gecesine denk gelen Miraç Kandili'nin gündüzünde oruç tutulması tavsiye edilmektedir. Bu, Miraç'ın anlamına ve önemine yakışan bir ibadet şeklidir.

Kaza ve Nafile Namazı Kılmak: Miraç'ın en önemli hususlarından biri, beş vakit namazın farz kılınmasıdır. Miraç Gecesi'nde namaz kılmanın önemine vurgu yapılır ve namaz borcu olanların kaza namazı kılmaları tavsiye edilir.

Kur'an-ı Kerim Okumak: Miraç Gecesi'nde Peygamber Efendimiz'e hediye edilen Bakara Suresi'nin son iki ayeti özel bir öneme sahiptir. Allah dostları, bu gecede Kur'an-ı Kerim okumanın ehemmiyetine dikkat çekerler.

Tevbe istiğraf etmek: Allah, Miraç Gecesi'nde şirke düşmeyenlerin büyük günahlarını affedeceğini müjdelemiştir. Bu nedenle tevbe ve istiğfar etmek, günahlarından arınmak önemlidir.

Dua etmek: Mübarek geceler, Rabbimize dua ve niyazda bulunma zamanlarıdır. Duada samimiyetle Allah'a yaklaşmak ve isteklerimizi O'na arz etmek gerekir.

Salavat getirmek: Rasulullah'a salavat getirmek, Allah'ın emriyle yapılması gereken bir ibadettir. Ayrıca salavat getirenin sıkıntılarının giderileceği hadislerde bildirilmiştir.

Sadaka Vermek: Allah yolunda infakta bulunmak ve sadaka vermek, kişiyi pek çok tehlikeden korur ve Allah'ın sevgisine nail kılar. Mübarek gecelerde sadaka vermek, bu güzel ameli yerine getirmek için uygun bir zaman olarak kabul edilir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal