İsrail'den son dakika Hizbullah açıklaması: Resmen geri adım attılar!

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ABD Başkanı Joe Biden'ın başdanışmanı Amos Hochstein'a, Hizbullah ile olan sorunu diplomatik anlaşmalar yoluyla çözmeye hazır olduklarını iletti.

05.02.2024-11:10 - (Son Güncelleme: 05.02.2024-15:42) İsrail'den son dakika Hizbullah açıklaması: Resmen geri adım attılar!

İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki saldırıları devam ederken, İsrail Savunma Bakanı'ndan çarpıcı bir açıklama geldi. Savunma Bakanlığı ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yoav Gallant, ABD Başkanı Joe Biden'ın başdanışmanı Amos Hochstein ile Tel Aviv'de bir araya geldi. Toplantıda, Hizbullah ile ilgili yaşanan sorunun diplomatik yollarla çözülmesine yönelik hazır oldukları ifade edildi.

Diplomatik yollarla çözeceğiz!

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ABD Başkanı Joe Biden'ın başdanışmanı Amos Hochstein ile gerçekleştirdiği görüşmede, Lübnan sınırındaki güvenlik sorununu ve yerinden edilmiş İsraillilerin evlerine geri dönme konusunu ele aldı. Gallant, Hizbullah sorununu diplomatik yollarla çözmeye hazır olduklarını ifade etti. Gallant, Hochstein'a yönelik, "Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'la olan sorunu diplomatik yollarla çözmeye hazırız. Ama başka bir senaryoya da hazırız." ifadesini kullandı. Gallant, ülkesinin Lübnan sınırındaki güvenliği artırmaya ve oradan gelen saldırı tehdidini ortadan kaldırmaya kararlı olduğunu vurguladı. İsrail ordusu ile Hizbullah Hareketi arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden sınır çatışmalarına dikkat çekilen açıklamada, diplomatik yollarla Hizbullah sorununun çözümüne hazır oldukları ifade edildi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal