DEM Parti’den İstanbul kararı: Yerel seçim adayı 9 Şubat’ta belli olacak

DEM Parti, yerel seçimler için İstanbul’da kendi adaylarıyla yarışacaklarını bildirdi. Parti, adayını 9 Şubat’ta kamuoyu ile paylaşacak. İşte detaylar…

05.02.2024-11:06 - (Son Güncelleme: 05.02.2024-17:46)

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, yerel seçim hakkında açıklamalarda bulundu. Doğan, İstanbul’da herhangi bir ittifak kurmayacaklarını ve kendi adaylarıyla seçime gireceklerini belirtti.

İstanbul adayı 9 Şubat’ta belli olacak

İnternethaber’in yer verdiğine göre; Doğan, "9 Şubat'a kadar hem İstanbul hem de diğer kentlerde aday göstereceğimiz yerleri ve adayların isimleri sizlerle paylaşacağız. İstanbul için DEM zamanı diyoruz. Başak Demirtaş da aday havuzumuzda bütün bunları 9 Şubat'a kadar belirleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

DEM Parti İstanbul adayı

Başak Demirtaş ismi öne çıkıyor

Partinin İstanbul'da aday çıkarma kararı alması durumunda, şu anda Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Eş Başkan Adayı olması bekleniyordu. Başak Demirtaş, "Bana bir görev düşerse bu konuda hazırım. Barış ve demokrasinin önünü açacağına inanırsak ve bunun için bir sorumluluk düşerse hazırım" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal