İstanbul’da tatil sonu uygulaması: Okul servisleri ve şoförler denetlendi

İstanbul'da, eğitim-öğretimdeki 16 günlük yarıyıl tatilinin sona ermesiyle birlikte, okulların açılması öncesinde okul servisleri denetlendi.

05.02.2024-11:33 - (Son Güncelleme: 05.02.2024-15:55) İstanbul’da tatil sonu uygulaması: Okul servisleri ve şoförler denetlendi

İstanbul'da, özellikle okul servislerinin araç trafiğinde oluşturabileceği yoğunluğu önlemek amacıyla yapılan denetimlerde, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri servis sürücülerini dikkatli olmaları konusunda uyardı. Başta Fatih, Bakırköy, Beyoğlu, Sarıyer, Üsküdar, Kadıköy ve Beykoz olmak üzere birçok bölgede gerçekleştirilen denetimlerde, şoförlerin ehliyetleri, araçların yetki belgeleri, servis içerisindeki güvenlik önlemleri, yolcu taşıma kuralları ve diğer önemli detaylar titizlikle kontrol edildi. 

Gerçekleştirilen okul servisi denetimlerinde, Fatih Adnan Menderes Bulvarı'ndaki uygulama noktasında bir hafif ticari aracın arızalanması üzerine ekiplerin hızlı müdahalesiyle araç güvenli bir alana alındı. 

Beyoğlu'nda yapılan denetimde ise bir okul servisinin muayenesinin bitmemesi nedeniyle sürücüsüne 1506 lira trafik cezası kesildi. Güvenlik önlemleri artırılarak yapılan denetimlerde, sürücülerin ve servis araçlarının uygunluklarına dair detaylı kontroller gerçekleştirildi.

Trafik yoğunluğu yüzde 65’e çıktı

İstanbul'da yarıyıl tatilinin sona ermesiyle birlikte, sabah saatlerinde trafikte ve ana arterlerde araç yoğunluğu meydana geldi. İşe giden vatandaşlar ve okula dönen öğrenciler nedeniyle bazı otobüs ve metrobüs duraklarında sıralar oluştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre, sabah saatlerinde kentteki trafik yoğunluğu yüzde 65'e kadar ulaştı.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal