Suudi Arabistan’ın yeni gözdesi Türk sanayi şirketi Roketsan ile yeni iş birliklerine imza atacak!

Suudi Arabistan'da yapılan teknoloji fuarı tüm dünyanın dikkatini çekiyor. World Defense Show fuarına Roketsan’da yerini alarak, dünyadaki gelişmelerin gerisinde kalmadı. Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci "Fuarda yeni iş birliklerine kapı aralamayı hedefliyoruz" dedi.

05.02.2024-11:27 - (Son Güncelleme: 05.02.2024-11:40)

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Suudi Arabistan'da kapılarını açan World Defense Show fuarında bulunarak, yeni iş birliklerine kapı aralamayı ve Türkiye’deki gelişmelere dair önemli adımlar atılacağını duyurdu.

Bölgenin en büyük savunma sanayi buluşması!

roketsan

Yüksek teknoloji ürünleriyle adından çokça bahseden Roketsan Şirketinden yapılan açıklamaya göre, 45 ülkeden 750'nin üzerinde katılımcı ve 100 binin üzerinde ziyaretçiyle bölgenin en büyük savunma sanayi buluşmalarından biri olan World Defense Show (WDS) bugün Riyad'da kapılarını açtı. Suudi Arabistan'ın Askeri Sanayiler Genel Otoritesi (GAMI) önderliğinde düzenlenen fuar, 8 Şubat'a kadar ziyaretçilerine kapılarını açacak.

Yeni iş birliklerine kapı aralayacağız!

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci

Türkiye’nin en önemli savunma sanayi şirketleri arasında yer alan Roketsan da fuara son teknoloji ürünlerini sergilediği geniş standı ve güçlü kadrosuyla katılım sağlıyor. Genel Müdür Murat İkinci çeşitli açıklamalarda bulunarak, önemli ihracat potansiyeli barındıran fuarda, dört kıtaya ihracat ettikleri son teknoloji ürünler ile yerlerini aldıklarını belirterek, "Fuar boyunca önemli delegasyon ve sektör temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirerek yeni iş birliklerine kapı aralamayı hedefliyoruz. Burada kuracağımız yeni iş birlikleri ile ülkemizin ekonomik gücüne katma değer sağlarken, Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerine de olumlu katkılar sağlamayı hedefliyoruz. Performansıyla muadillerine fark atan, üstelik sahada da başarısını kanıtlamış ürünlerimiz ile global pazarda rekabet etmek bize gurur veriyor. Suudi Arabistan’dan önemli başarılar ile döneceğimize inanıyorum’’ şeklinde konuştu.

roketsan

Roketsan, fuarda yüksek teknolojili 17 ürüne yer verdi!

Roketsan, WDS'24'te, mini akıllı mühimmatlar MAM-C, MAM-L ve MAM-T, İHA-230 havadan karaya balistik süpersonik füze, TEBER-82 güdüm kiti, LAÇİN güdüm kiti, Kısa Menzilli Tanksavar Füze Sistemi KARAOK, Orta Menzilli Tanksavar Füze Sistemi OMTAS, Genişletilmiş Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemi L-UMTAS-GM, Seyir Füzesi ÇAKIR, Stand-off Mühimmatı SOM, SUNGUR Hava Savunma Füze Sistemi, HİSAR-A ve HİSAR-O Hava Savunma Füzeleri, SİPER Uzun Menzilli Hava Savunma Füzesi, TRG-300 Füzesi ve Taktik Füze Fırlatma Silah Sistemi KMC’yi katılımcıların beğenisine sunuyor.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal