Kahramanmaraş'ta Yağmurdan Sonra Sarı Benekli Semender Ortaya Çıktı!

Kahramanmaraş'ta nesli tükenmekte olan sarı benekli semender yağmur sonrasında görüntülendi.

21.08.2021-17:34 - (Son Güncelleme: 21.08.2021-17:44) Kahramanmaraş'ta Yağmurdan Sonra Sarı Benekli Semender Ortaya Çıktı!

Nesli tükenmekte olan sarı benekli semender Kahrmanmaraş'ta yağmur yağdıktan sonra görüntülendi. Nesli tükenmekte olan sarı benekli semenderi fotoğraflayan doğa fotoğrafçısı Mehmet Gören, dikkatine çarpan ilk detayın hayvanın parlak rengi olduğunu söyledi. Hayvanın yanına yaklaştıkça bunun bir sarı benekli semender olduğunu fark eden Gören, ''Defalarca gölete gelip fotoğraf çekerim ancak ilk kez bir semender gördüm.'' ifadelerini kullandı. Soyu tükenmekte olan sarı benekli semender doğa fotoğrafçıları tarafından Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi Değirmendere Mahallesi yakınlarındaki Değirmendere Göleti’nin çevresinde fotoğraflandı.


YALNIZCA YAĞMUR YAĞDIKTAN SONRA GÖRÜLEBİLİYOR

Türüne az rastlanan bir sürüngen olan sarı benekli semender, sarı siyah parlak renkli, yalnızca yağmurlardan sonra ortaya çıkıyor. Sümüklü böcek ve küçük tırtıllarla beslenen canlı için doğa fotoğrafçısı Mehmet Gören,''Göksun ilçesinde Değirmendere Göleti’ne fotoğraf çekmeye gittiğimde parlak renkli bir cisim gördüm. Yanına yaklaştığımda bunun siyah benekli semender olduğunu fark ettim. Defalarca Değirmendere Göleti’ne ve civarına fotoğraf çekmeye gitmeme rağmen ilk kez semendere rastladı.'' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal