Zahmetsiz Kabarık Kek Tarifi

En sevdiğimiz çay saatleri vakitleri için harika bir eşlikçiye ne dersiniz? Zahmetsiz ve pratik yollardan harika bir tarif hazırlamak istiyorsanız tarifimize mutlaka göz atın.

30.09.2019-12:23 - (Son Güncelleme: 30.09.2019-12:15)

Gereke misafirlerinize gerekse çocuklarınıza puf puf kabarmış  bir kek hazırlamaya ne dersiniz? İşte en nefis tarif ile zahmetsiz kabarık kek tarifi.

KABARIK KEK TARİFİ

Malzemeler; 4 adet yumurta, 1 su bardağı sıvı yağ, 1/2 su bardağı su, 1 su bardağı maden suyu, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket kabartma tozu, 2 paket vanilya, 1 su bardağı nişasta, 2,5 su bardağı un, 1/2 çay kaşığı karbonat, 2 yemek kaşığı kakao.

Yapılış aşaması; Derince bir kasenin içine yumurtaları kırın. Üstüne toz şeker ekleyerek iyice çırpın. Sonrasında maden suyu, sıvı yağ ve suyu katarak iyice karıştırın. Üzerine nişasta ve unu eleyip ekleyin. Spatula ile iyice yedirin. Kek harcının içine vanilya ve kabartma tozunu da atarak güzelce karıştırın. Kek harcının bir kısmını ayırın ve içerisine kakao ekleyerek karıştırın.

Yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbının içine kakaolu kısmını dökün, üstüne sade kısmını boşaltın ve 180 derecede 30-40 dakika arası pişirerek oda sıcaklığında beklettikten sonra afiyetle ikram edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal