Yaz Hamileleri İçin Tavsiyeler

Özellikle yaz aylarında hamile olan kadınlar aşırı sıcaklarda zor zamanlar ile devamlı karşı karşıya kalır. Bu da onların günlük hayatları oldukça stresli ve yorucu olabilir. Peki anneler yaz aylarını kolay geçirmek için neler yapabilirler? İşte detaylar...

25.06.2020-17:35 - (Son Güncelleme: 25.06.2020-16:32) Yaz Hamileleri İçin Tavsiyeler

Gebelik süreci oldukça zordur. Her ay farklı bir değişiklik yaşarsanız ve vücudunuz bu değişikliğe alışmak için belirli değişmeler yaşar. Özellikle yaz aylarında gebelik dönemindeyseniz bu durumu kolaylaştırmak zannettiğiniz kadar zor değildir.

HAMİLELELER YAZ AYLARINDA BUNLARA DİKKAT ETMELİ

Işıl ışıl parlayan güneş ve masmavi bulutsuz bir gökyüzüyle yılın en gözde mevsimi olan yaz geldi. Büyük küçük hepimiz yazı dört gözle bekledik, denize gitmenin hayalini kurduk. Ancak eğer hamileyseniz durum o kadar sizin için zorlayıcı olabilir. İçinizde gitgide büyüyen ve bedeninize ağırlık katan küçük canlıyı taşımak ve onu koruma içgüdüsü, bu mevsimi çekilmez hale getirebilir.

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, yaz mevsiminde gebelik yaşayan anne adayları için önerilerde bulundu. Beslenmenin yaz aylarında normalden daha dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Görgen,"Öncelikle tuz alımını azaltın. Ancak tümüyle tuzu kesmeyin çünkü tuz hayati bir mineral olan iyot da içerir. Bu da bebeğiniz için çok önemlidir. Ayaklarınızı mümkün olduğu kadar yüksekte tutun. Doğru ayakkabı çok önemlidir. Rahat gözüken terliklerden çok ortopedik olan sandaletleri tercih edin." dedi.

Vücutta oluşan şişmelerin etkileri ilk olarak ellerde görülür. Eller şiştiği için yüzükler parmaklara zarar verebileceğinden dolayı çıkarılması gerektiğini ifade eden Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen "Bunu fark eder fark etmez yüzüklerinize veda edin. Uzun ve sıcak yaz günlerinde serin sulara bırakın kendinizi. Yüzerek hem ağrılarınızdan hem de sıcaktan kurtulun. En önemli ve unutulmaması gereken kural; yeterli sıvı almaktır. Bunu aklınızdan çıkartmayın. Günde ortalama sekiz bardak su içmelisiniz. Yazın, hele dışarda kalacaksanız bir bu kadar daha ilave etmeniz gerekir. Nemli bezlerle boyun ve kollarınızı ferahlatın. Terletmeyen, hafif giysiler tercih edin." açıklamalarında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal