Yağlı Ciltler İçin Fondöten

Yağlı ciltler fondöten seçimi yaparken su bazlı, mat bitişli ve pudralı olmasına dikkat etmelidirler. Aydınlık bitişli ve su bazlı olmayan ürünler cildin daha çabuk yağlanmasına sebep olacaktır. İşte daha fazla ayrıntıları sizler için araştırdık. Tüm öneriler haberimizde...

27.06.2018-18:06 - (Son Güncelleme: 27.06.2018-17:23) Yağlı Ciltler İçin Fondöten

 Yağlı ciltler fondöten seçimi yaparken su bazlı, mat bitişli ve pudralı olmasına dikkat etmelidirler. Aydınlık bitişli ve su bazlı olmayan ürünler cildin daha çabuk yağlanmasına sebep olacaktır. İşte daha fazla ayrıntıları sizler için araştırdık. Tüm öneriler haberimizde...

Bunun yanı sıra eğer makyajınızın ve fondöteninizin daha kalıcı olmasını istiyorsanız, kullanacağınız makyaj bazı ile makyajınızın daha uzun süre kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz. Belirli aralıklarla uygulayacağınız transparan toz pudra ile de makyajınızın kalıcılığını ve dayanıklılığını arttırabilirsiniz. Her zaman fondöten seçerken dikkat etmeniz gereken, cildinizle aynı renk fondöteni seçmektir. Cildinizden koyu tonda alacağınız fondöten rengi yüzünüzde maske varmış izlenimi yaratacaktır. Bu yüzden aynı renk fondöteni seçip, yüzünüzde ısıtmak istediğiniz bölgelere bronzer uygulayabilirsiniz.

 Fondöten üzerine transparan pudra sürerek yüzünüzdeki parlamalarını olmamasını sağlayabilirsiniz. Mat fondöten seçerken en büyük hatalardan biri koyu kıvamlı fondötenlerin seçilmesidir. Cildiniz zaten yağlı olduğu için bu katı fondötenler yüzünüze kalıp gibi yapışacaktır. Bu yüzden su bazlı fondötenleri seçmenizi öneririm.

YAĞLI CİLTLER İÇİN EN İYİ FONDÖTENLER

 Yağlı ciltler için en iyi fondötenler Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup, Clinique Anti-Blemish Fondöten, NARS Velvet Matte Skin Tint, Make Up For Ever Mat Velvet Foundation, L’Oréal Paris Infallible Pro-Matte Foundation, Bobbi Brown Illuminating Finish Powder Compact Fondöten, MAC Studio Fix Fluid, Shiseido Pureness Matifying Compact Foundation Oil Free, Max Factor Lasting Performance, Lancome Teint Idole Silky Mat.

 Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup
Yağlı cilt tipleri için mükemmel bir fondöten. Kapatıcılığı her ne kadar orta denilse de çok yüksek bir kapatıcılığa sahip. SPF 10 içeriyor. Bu yüzden günlük kullanıma pek uygun değil. Eğer günlük kullanacaksanız mutlaka güneş kremi de kullanmalısınız. Kalıcılığı ise sizi tüm gece boyunca ışıl ışıl yapacağını söyleyebilirim.

2-  Clinique Anti-Blemish Fondöten
Yağlı ve karma cilt tiplerine uygun olan bu fondöten aynı zamanda sivilcelere de iyi geliyor. Biliyorsunuz ki yağlı ciltlerde sivilce oluşumu çok sık meydana gelebiliyor. Clinique Anti-Blemish ile sivilce oluşumunu da önleyebilirsiniz. Mat bir bitişi var ve kapatıcılığı orta seviyede. Pudramsı bir fondöten olduğu için biraz hızlı uygulamanız gerekiyor. Aksi takdirde mimiklerinize dolabilir. Yüzünüzde kalıp gibi bir duruşu yok, fondöten cildinizde çok iyi bir şekilde sabitlenecektir. Dikkat etmeniz gereken bir nokta; sivilce kurutma özelliği olduğu için cildinize yoğun bir nemlendirici krem sürdükten sonra uygulayın.

3-  Make Up For Ever Mat Velvet Foundation
Yağsız ve likit bir fondöten. Çok kolay bir uygulamayla yüzünüze dağıtabilirsiniz. Kapatıcılığı yüksek ve ciltte asla bir ağırlaştırma yapmıyor. Ama her ne kadar yağlı ciltler için de olsa T bölgenizde yani alın, burun ve çenenizde parlamalar olabilir. Bu yüzden bir pudra ile sabitlemeyi sakın unutmayın.

4-  L’Oréal Paris Infallible Pro-Matte Foundation
24 saat kalıcılık vaat etse de beklentiniz bu kadar yüksek olmasın. Gün içerinde sizi götürecek kadar bir kalıcılığı var. Yağlı ciltler için uygun ama mutlaka nemlendirici kullanarak yüzünüze sürün. Kapatıcılık derecesi ortanın biraz üzerinde diyebiliriz. Fondöteni sürdükten birkaç saat sonra oksitlenmesi yani renginin koyulaşmasının görüldüğü gelen birkaç yorum arasında var. Cilt renginize uygun bir fondöten seçmeyi ihmal etmeyin.

5-  Bobbi Brown Illuminating Finish Powder Compact Fondöten

Ciltteki yağlı görüntüyü yok eder; mat, kadifemsi ve doğal bir görüntü verir. Pudra formüllü, ıslak ve kuru olarak uygulanabilir. Buna sadece bir fondöten demek biraz ayıp bence. Çünkü tek bir ürün ile birden fazla ürün kullanmanızı önlüyor. Cilt tonunu eşitleyen, cilde sağlıklı bir görüntü veren ve aynı zamanda ciltteki kırışıklarında görünümünü yok eden bir ürün. Kapatıcılık derecesini siz ayarlayabiliyorsunuz. Nemli bir sünger ile uygulandığında; yüksek kapatıcılık, Kuru bir sünger ile uygulandığında; orta kapatıcılık, Pudra fırçası ile uygulandığında; hafif kapatıcılık elde edebilirsiniz.

6-  MAC Studio Fix Fluid
Ben kapatıcı kullanmayı sevmiyorum, bir fondötenle cilt makyajımı bitireyim diyorsanız o zaman size tavsiyem MAC Studio Fix Fluid. Yağsız, doğal mat görünümü veren ve SPF 15 içeriğine sahip bir ürün. Kalıcılığı ve kapatıcılığı çok yüksek. Çok yağlı olan bir cilt için mükemmel bir seçim olacaktır. Gece kullanımı için çok daha uygun.

7-  Shiseido Pureness Matifying Compact Foundation Oil Free
Yağlı ve karma ciltler için uygun olan bu fondöten, gözeneklerin görünümünü gizleyerek mat bir görüntü oluşturur. Pudralı bir bitişe sahip olması ciltten oluşan parlamaları da önleyecektir. Aynı zamanda siyah nokta ve sivilceoluşumunu da önler. SPF16 ile sizi gün boyu UVA-UVB ışınlarından korur.

8-  Max Factor Lasting Performance
Yoğun ve likit bir yapısı olan, sürerken asla zorlanmayacağınız bir ürün. Kapatıcılığı yüksek, çok az bir miktar ile tüm yüzünüze fondöteni dağıtıp uygulayabilirsiniz. Eğer bir kat daha geçerseniz yüzünüzde maskelenme hissi yaratacaktır. Dengeli ve doğal bir yapıda olan fondöten, cilt tonunuz eşitleme konusunda da başarılı.

9-  Lancome Teint Idole Silky Mat
Cildinizde bütünleşip doğal bir görüntü oluşturmanızı sağlayan harika bir ürün. Yüzde bir parlama yapmadığı için ekstra pudra kullanmanıza hiç gerek yok. Uzun süre kapatıcılığını ve kalıcılığını koruyor. SPF 15 ile cildinizi yaz-kış güneşten koruyabilirsiniz.

10-  NARS Velvet Matte Skin Tint
NARS’ın bu ürünü fondöten değil renkli nemlendirici olarak geçiyor. Fakat bir fondöten kadar iyi iş çıkartıyor. Matve kadifemsi bir görüntü istiyorsanız bu ürünü alabilirsiniz. Orta kapatıcılık düzeyinde, yağlanma ya da herhangi bir parlama yapmıyor. SPF30 ile ciddi bir güneş koruması mevcut.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal