Uygun Topuklu Ayakkabı Seçimi İçin İp Uçları

Kadınların çok sevdiği ancak yürümekte zorluk çektikleri topuklu ayakkabılar, her kadın dolabında vardır. Şık olsalar da bu tür ayakkabılar, ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Doğru ayakkabı seçimi ise, bazı sağlık problemlerini engelleyebiliyor.

16.01.2019-11:55 - (Son Güncelleme: 16.01.2019-11:48) Uygun Topuklu Ayakkabı Seçimi İçin İp Uçları

Kadınların çok sevdiği ancak yürümekte zorluk çektikleri topuklu ayakkabılar, her kadın dolabında vardır. Şık olsalar da bu tür ayakkabılar, ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Doğru ayakkabı seçimi ise, bazı sağlık problemlerini engelleyebiliyor. İşte uygun ayakkabı seçimi için ip uçları...

Ayak Şeklinize Uygun Ayakkabı Seçin

Ayak sağlığı için, öncelikle ayağın şekline uygun ayakkabılar seçmeye özen göstermek gerekiyor. Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Turan Aydın, yüksek topuklu ayakkabılardan vazgeçmeden nasıl sağlıklı kalınabileceğini anlattı.

En İdeali 5 Cm Topuk

Sağlık açısından en ideal ayakkabı yaklaşık 5 cm yüksekliğinde topuğu olandır. Ayakkabıyı, topuk yüksekliğinin yanı sıra ideal yapan özelliği ön kısmının parmakların rahat edebileceği genişlikte olmasıdır. Böyle bir ayakkabı spor ayakkabısı kadar sağlıklıdır.

8 Cm'den Yüksek Olanlar Postürü Bozuyor

Kollar, bacaklar ve başın yer çekimine göre bir pozisyonu vardır. 8 cm’den yüksek topuğu olan bir ayakkabı postürü bozarak dizlerin ve kalçanın hafif bükülmesine, belin öne doğru kamburlaşmasına ve belin normal olan çukurluğunun artmasına neden olur. Belde, kalçada, dizde, bacak kaslarında, ayak bileğinde ve ayağın ön kısmında postür bozukluğundan kaynaklanan anormal kuvvet yoğunlaşması ise çeşitli hastalıklara yol açar.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal