Hamilelikte Mide Bulantısı Ne Zaman Başlar?

Hamilelikte mide bulantısı, kusma ve halsizlik çok sık karşılaşılan durumlardır. Peki gebelikte mide bulantısı ne zaman başlar ve ne kadar sürer?

16.01.2019-10:29 - (Son Güncelleme: 16.01.2019-10:24) Hamilelikte Mide Bulantısı Ne Zaman Başlar?

Hamilelikte mide bulantısı, kusma ve halsizlik çok sık karşılaşılan durumlardır. Peki gebelikte mide bulantısı ne zaman başlar ve ne kadar sürer? Bu soruların yanıtı haberimizde.

Hamilelikte Mide Bulantısı Ne Zaman Başlar?

Hamilelikte mide bulantıları, genellikle dördüncü hafta ile altıncı hafta arasında başlar, on ikinci hafta civarında da sona erer. Kadınların çok büyük bir kısmında görülen bu bulantılar, ikiz, üçüz ve daha fazla bebeğe gebe olanlarda daha şiddetli bir şekilde hissedilebilir ve ilerleyen haftalarda sadece sabahları değil, gün içerisinde ve akşamları da hissedilebilir.

Neden Olur?

Sabahları bulantıyla karşılaşmanın temel sebebi ise genellikle midenin boş olması ve uzun bir gece boyunca aç kalmak olduğundan, gündüzleri beslenmesine dikkat etmeyenler, bu bulantıları gündüz de yaşamaya devam edebilirler.

Mide Bulantıları Ne Kadar Sürer?

Altıncı hafta civarında başlayan gebelik bulantıları, sekizinci haftada en çekilmez hale gelirler ve daha sonraki haftalarda biraz daha katlanılabilir düzeye gelerek anne adaylarının rahatsızlıkları biraz daha engellenir. Fakat yapılan araştırmalar, bazı anne adayların 14. hatta 15. haftaya kadar bu bulantıların devam edebildiğini gösteriyor.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal