Tüm Saç Tiplerine Uygun Bal Maskesi

Saç bakımı için pahalı uygulamalardan sıkıldıysanız, ballı organik saç maskesini denemenin tam zamanı!

25.02.2019-16:06 - (Son Güncelleme: 27.02.2019-17:56) Tüm Saç Tiplerine Uygun Bal Maskesi

Saç bakımı için pahalı uygulamalardan sıkıldıysanız, ballı organik saç maskesini denemenin tam zamanı!

Kuru ya da yıpranmış saçların canlılığını yeniden kazanması ve hacimlenmesi pahalı uygulamalar gerektirebilir. Fakat evde ulaşılabilir malzemelerle yapabileceğiniz bal maskeleri sayesinde, saç tipiniz fark etmeksizin etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.

Bal, nemlendiciri etkisi sayesinde saçlarınızın kaybettiği nemi tekrardan kazanmasını sağlar. Bunun yanında saçı yumuşatır, saç uzamasını destekler ve antibakteriyel özelliği sayesinde saç derisini korur.

Kuru ve Yıpranmış Saçlar İçin: Ilık Bal ve Zeytin Yağı

Gerekli Malzemeler:

Yarım su bardağı organik bal, çeyrek su bardağı zeytin yağı

Bal bir oldukça yapışkan bir malzeme olduğu için, tek başına saçınıza uygulamanız çok zor olacaktır. Bu yüzden zeytin yağı yumuşatıcı görevinde kullanılır.

Yarım su bardağı organik balı çeyrek su bardağı zeytin yağı ile homojen olana kadar iyice karıştırın. Karışımı isterseniz ocağınızda, isterseniz mikrodalganızda birkaç saniye ısıtın. Maskeyi saç derinize de gelecek şekilde bütün saçınıza sürün ve 20 dakika kadar bekleyin. Ardından ılık su ve şampuan ile yıkayın.

Güçlü Bakım İçin: Hindistan Cevizi Yağı, Bal ve Yoğurt

Gerekli Malzemeler:

2 çorba kaşığı süzme yoğurt, bir buçuk çorba kaşığı organik bal, yarım çorba kaşığı hindistan cevizi yağı

Yoğurdun içindeki laktik asit saç derinizi temizler, proteinler de saçınızı kuvvetlendirir. Hindistan cevizinin içinde bulunan besin maddeleri saçınızı yumuşatırken aynı zamanda parlaklık kazandırır.

Bütün malzemeleri bir kapta iyice karıştırın. Saçlarınız kısaysa daha az, uzunsa daha fazla hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz. Karışımı, saç derinize masaj yaparak, diplerden uçlara doğru uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra yıkayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal