Kız Çocukları Neden Babalarını Çok Sever?

Çocuklukta başlayıp hayat boyu süren kız çocuklarının babalarına olan düşkünlüğünü araştırdık. Peki kız çocukları neden babalarını çok sever?

25.02.2019-15:46 - (Son Güncelleme: 25.02.2019-15:41) Kız Çocukları Neden Babalarını Çok Sever?

Çocuklukta başlayıp hayat boyu süren kız çocuklarının babalarına olan düşkünlüğünü araştırdık. Peki kız çocukları neden babalarını çok sever? İşte yanıtı...

Kız çocuklarının erkek çocuklarına oranla babalarına daha düşkün oldukları bilinir. Çocuklar anne ve babaları arasında her ne kadar sevgi ayrımı yapmasa da kız çocukları babalarına daha çok bağlıdır.

Babaları Onların Süper Kahramanıdır

Özellikle de 5 yaş dönemindeki kız çocukları, çizgi filmlerde görükleri süper güçlü kahramanların, gerçek hayatta babaları olduğunu düşünürler. Ne olursa olsun babalarının her zaman güçlü olduğuna inanırlar. Zihinlerindeki bu düşünceyi değiştirmek ya da durumun öyle olmadığına ikna etmek oldukça zordur.

Babalarını Kıskanırlar

Anneleri dahi olsa babalarını kendilerinden başka kimseyle paylaşmaktan hoşlanmazlar. Ayrım yapılmasa bile kardeşler arasında eşit derecede sevilmeyi tercih etmezler hatta çoğu zaman babalarının kardeşlerine ilgi göstermesini bile kıskanırlar.

Rol Model Olarak Görürler

Hayatlarında tanıdıkları ilk ve tek erkek yetişkin olarak babalarını her zaman rol model olarak görürler. Çocukluk döneminde sağlıklı ve güçlü bir iletişim kurulmuşsa ilerleyen zamanlarda da babaları gibi sağlam karakterli ve kusursuz bir adamla evlenmek isterler. Ancak, çocuğun kişilik sahibi ve saygın birey olabilmesi bakımından en etkin dönem olan çocukluk evresinde baba figürü olmazsa, yetişkinlik döneminde de erkeklere karşı olumsuz his hatta nefret oluşabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal