Tırnakların Kat Kat Soyulmasının Sebepleri ve Çözüm Önerileri

Tırnakların soyulması sağlıklı tırnaklar ve görünümler için beladır. Ancak bu durumun çözümü o kadar da zor değil.

05.08.2019-12:53 - (Son Güncelleme: 05.08.2019-12:51) Tırnakların Kat Kat Soyulmasının Sebepleri ve Çözüm Önerileri

Tırnakların soyulması tırnakların uzamasına engel olur. Sağlıklı tırnaklar için sebepleri anlamalı ve çözümü ona göre belirlemeliyiz.

TIRNAK SOYULMASININ NEDENLERİ VE ÇÖZÜMLERİ

Yazın sık girilen klorlu havuzlar da tırnak dokusu üstünde kurutucu etkilidir.

İnce tırnaklı kadınların tırnakları çabuk uzamaz. Bu sebeple akrilik (dökme) tırnak yaptırırlar. Uzun zaman kullanılan akrilik tırnaklar da kendi tırnak yapınızı zedeler soyulmasına neden olabilir. Bu gibi bir hallerle karşılaştığınızda akrilik uygulamasını bitirin. 3-4 ay tırnağın toparlanmasına izin verin, besleyici onarıcı bakıma aksatmadan sürdürün.

Uyguladığınız ojelerin tahriş edici yapısı olan “formaldehit” barındırmamasına dikkat edin. Doğal ojeleri ve/veya temiz içerikli ojeleri seçin.

Devamlı hazır takma tırnak kullanan kadınlarda, tırnağı yapıştırmakta kullanılan “sert yapışkan” tırnak yapısını kurutur ve kat kat soyulmanın nedeni olan “kurumayı” tetikler. Takma tırnaklar tırnağın hava almasını önler. Ara verin.

Bulaşıkta ve temizlik yaparken eldiven giyin. Gün içinde tırnak besleyici el kremleri ve tırnak yağlarını uygulamayı alışkanlık haline getirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal