Pantolon Nasıl Ütülenir? Pantolon Ütülemenin Püf Noktaları

Ütü başlı başına zordur. Bir de üstüne pantolon ütülemek daha zor olabilir. Kolayca ve püf noktalarını bilerek size pantolon ütülemenin aşamalarını anlattık.

05.08.2019-12:35 - (Son Güncelleme: 05.08.2019-12:33) Pantolon Nasıl Ütülenir? Pantolon Ütülemenin Püf Noktaları

Pantolonlar kumaş yada kot farketmeksizin aynı yöntemle uygulanabilir. Tek fark çizgi bırakıp bırakmayacağınızdır.

PANTOLON NASIL ÜTÜLENİR?

Pantolonlarını kendisi ütüleme hususunda ısrarcı olanları dikkat etmesi gereken noktalar vardır. Adım adım şu biçimde pantolon ütülendiğini anlatabiliriz:

1. Başlarken ilk yapmanız gereken bir ütü masası üstüne pantolonunuzun ilk ceplerini dışarı çıkarıp ütüye öyle başlamaktır.

2. İkinci işlem pantolonun bacak kısmını ütülemek amacıyla, ütü masasına düzgünce yerleştirip üst dikiş yerleri birbirine eşit olacak biçimde hizalamak olmalı.

3. Sonrasında da üst bacak kısmını kaldırıp, alt bacak kısmın iç kısmından başlayarak ütülemektir.

4. Ardından kaldırdığınız üst bacağı yeniden orta dikiş yerleri birbirine paralel olacak biçimde yerleştirip, onu da düzgün bir biçimde ütülemelisiniz.

5. Pantolonlun ütü masasının altında kalan bacağını bu sefer yukarıda bırakır biçime getirip, yeniden aynı işlemleri sırası ile ilk alttaki bacağın iç kısmını, ardından da üst bacağın dış kısmını ütüleyerek ütüleme işlemini sonlandırabilirsiniz.

6. Eğer pantolonun arkasında cepleri varsa düğmelerini kapatmanız, ütülenince düzgün görünmesini mümkün kılacaktır.

7. Pantolonunuza çizgi yapmayı dilerseniz ütüyü buharını püskürterek bastırmanız ve yavaş ve keskin hareketlerle pantolonun üst kısımlarına doğru ütülemeye sürdürmeniz gerekir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal