Taşıyıcı Anne Nedir? Taşıyıcı Anne Nasıl Olunur?

Birçok kişi taşıcı ‘taşıyıcı anne nedir?’ , ‘taşıyıcı anne nasıl olunur’ gibi soruları araştırıyor. Peki, taşıyıcı annelik nedir? Kimler taşıyıcı anne olabilir? Taşıyıcı anne olmak için ne gerekir? Detaylar haberimizde…

04.06.2020-18:13 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-18:11) Taşıyıcı Anne Nedir? Taşıyıcı Anne Nasıl Olunur?

Çocuk sahibi olmak isteyen ebeveynlerin başvurduğu yöntemlerden biri olan taşıyıcı annelik, bazı yasal prosedürleri gerektirmektedir. İşte taşıyıcı annelik hakkında merak edilenler…

TAŞIYICI ANNE NEDİR?

Taşıyıcı annelik, bir başka annenin doğum yaptıktan sonra çocuğu genetik ebeveynlerine teslim etmesine verilen isimdir. Tüp bebek gibi gerçekleştirilen bu işlemde erkeğin spermi ve kadının yumurtası kullanılarak embriyon oluşturulur. Bu embriyonlar, taşıyıcı olan annenin rahmine yerleştirilir. Bebek, başka bir annenin rahminde olsa da sperm ve yumurtası kullanılan çiftin genlerini taşımaktadır.

TAŞIYICI ANNE NASIL OLUNUR?

Taşıyıcı annelikte, bebeğin rahimde kaldığı süre boyunca bütün denetimlerin kabul edilmesi ve bebeğe karşı sorumluluğun yerine getirilmesi gerekir. Bu nedenle taşıyıcı annelik dönemi oldukça zorlu şartlar ortaya koyar.

Taşıyıcı anne olan kişinin bu işi tamamen gönüllü yapması gerekir. Para almadan değil; gönüllü olarak sunduğunuz beyanı kabul etmesi oldukça önemlidir.

Hamile kalacak olan kişinin gerekli olan tüm tahlilleri yaptırması ve ilerleyen günlerde bebeğe zarar verebilecek hiçbir hastalığı, bağımlılığı olmaması gereklidir.

Taşıyıcı annenin en son ne zaman gebe kaldığı, ne zaman kürtaj olduğu gibi konular hakkında da doğru bilgiler vermesi bebeğin hayatı için önem arz etmektedir.

Taşıyıcı anne olacak kişinin rutin kontrollere dikkat etmesi ce düzenli olarak yaptırması gerekir. Taşıyıcı annenin psikolojik olarak bu sürece hazır olması son derece önemlidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal