Süt Yoğurt Olmadan Basit Kek Tarifi

Kek yapmak istiyorsanız ancak süt ve yoğurt almayı unuttunuz. Size vereceğimiz tarifle yoğurt ve süt olmadan nasıl kek yapılır bunu göreceksiniz. İşte en pratik kek tarifi.

11.09.2019-11:06 - (Son Güncelleme: 11.09.2019-10:54)

Su ve yağ, kekinizin enfes bir kıvamda olması için süt veya yoğurda ihtiyaç duymadan yeterli olacaktır. İsterseniz kuru üzüm, ceviz, fındık ekleyerek de kek harcınızı zenginleştirebilirsiniz.

YOĞURTSUZ KEK TARİFİ

MALZEMELER:

3 adet yumurta,1 su bardağı toz şeker,1/2 su bardağı sıvı yağ,1,5 çay bardağı su,2 paket vanilya,1 paket kabartma tozu,3 - 3,5 su bardağı un.

HAZIRLANIŞI: 

Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Sonra üzerine sıvı yağ ve suyu ekleyerek çırpmayı sürdürün. İyice çırpıktan sonra üstüne vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek güzelce karıştırın. Üstüne eleyerek azar azar un katın. Akışkan kıvamlı bir kek olsun. Kek kalıbını yağladıktan sonra kek harcını kalıba boşaltın. Kekinizi 180 derecede önceden ısıttığınız fırında pişirin. Fırınınızın performansına göre 30-40 dakika arası kontrollü bir şekilde pişsin. Sonrasında fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğuması için bekleyin. Soğuduktan sonra dilimleyebilirisniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal