Mirik Köfte Nasıl Yapılır? Mirik Köfte Tarifi

Evde kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerle yapılan mirik köfte, yemesi keyifli hazırlanışı kolay harika bir lezzet. Mirik köfte malzemeleri neler? Mirik köfte nasıl yapılır? Gelin birlikte bakalım.

11.09.2019-10:27 - (Son Güncelleme: 11.09.2019-10:14)

Sivas'ın en çok yapılan yemeklerinden olan mirik köfte, tadı lezzetli yemesi keyfili harika bir köfte. Başrolünde bulgurun olduğu bu tarifi hemen denemek isteyeceksiniz.

MİRİK KÖFTE TARİFİ

MALZEMELER: 

1 kase ince bulgur,1 adet yumurta,1/2 kase un,1 çimdik tuz,1 çimdik karabiber
1 çimdik pul biber,1 çimdik kimyon,1 kase yoğurt,3 diş sarımsak,1 yemek kaşığı tereyağı,1 çimdik nane

HAZIRLANIŞI: 

Bulguru geniş bir kaseye alın ve sıcak suyla ıslatın. Bulgur köftelik ince bulgur olursa daha iyi olur.
Bulgur şiştikten sonra içine un, yumurta ve istediğiniz kadar baharat katıp, yoğurun. Arada elinizi suya batırmayı ihmal etmeyin. İyice yoğurduktan sonra 10-15 dakika dolapta kalsın. Ardından dolaptan harcı çıkarın ve minik toplar olacak şekilde yuvarlayın. Bir tepsiye un serpiştirin ve bu minik topları içerisine atın. Tepsiyi hafifçe salladıktan sonra minik bulgur toplarının her yerinin un bulaşmasını sağlayın, fazla undan ayırın. Suyu ısıtıp, kaynamasını bekleyin, sonrasında içerisine mirik köfteleri bırakın. Bununla beraber sarımsakları ezin ve ince ince doğrayıp, bıçağınızın dayan tarafıyla püre haline getirin. Sonra yoğurda atın ve iyice çırpın. Tereyağını eritin, biraz nane ve pul biber atıp karıştırın. Köfteler suyun yüzeyine çıkınca da kevgir ile alıp, fazla suyunu süzün sonra servis tabağına alın. Üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirip, yağı akıtarak servis yapın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal