Mis Gibi Kahvaltı Ekmeği Tarifi

Günün kimilerine göre en önemli öğünü kahvaltı, mis gibi sıcacık ekmekle tadına doyum olmaz bir hal alır. Peki kahvaltı keyfinizi uzatmak için yapacağınız kahvaltı ekmeğini nasıl hazırlarsınız gelin birlikte bakalım.

11.09.2019-09:41 - (Son Güncelleme: 11.09.2019-09:29)

Günün en dikkat edilmesi ve atlanmaması gereken öğünü olan kahvaltıyı enfes hale getirmek için kahvaltı ekmeği hazırlamaya ne dersiniz? İşte kahvaltı ekmeği tarifi.

KAHVALTI EKMEĞİ TARİFİ

MALZEMELER: 

1 çay bardağı kefir,1 su bardağı ılık su3/4 çay bardağı eritilmiş tereyağı,1 tatlı kaşığı toz şeker,1 tatlı kaşığı tuz,2,5 - 3 su bardağı un,1 yemek kaşığı instant maya.

HAZIRLANIŞI: 

Derin bir kasenin içine eritilmiş tereyağı, kefir, şeker, 1/3 su bardağı ılık su ve mayayı koyun. İyice karıştırın. Sonrasında azar azar unu, tuzu ve suyu ekleyin. Bu işlemi yavş yavaş yapmaya özen gösterin. Bir yandan da yoğurmaya başlayın.Yumuşacık ve homojen bir kıvam elde edince zeytinyağlanmış temiz bir kaba hamurunuzu boşaltın. Üzerini streç film kapatıp mümkünse sıcak bir ortamda 40 dakika mayalamasını bekleyin.İki katına çıktığında yağlanmış kelepçeli bir kek kalıbına veya seramik bir kabın içine, eşit oranda yuvarlak hale getirdiğiniz bezeler şeklinde tek dizin. Üzerini streç filmle kapatın ve yine sıcak bir yerde zamanınız yoksa 20, varsa 40 dakika daha mayalandırın.180 derecede ısıtılmış fırında iyice kabarıp üzeri de hafif şekilde kızarana kadar 20-25 dakika kadar pişirin. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal