Şato Büryan Nasıl Yapılır? Şato Büryan Tarifi

Et yemeklerini sevenler için lezzetli bir tarifimiz var. Ramazan sofralarınızı renklendirecek şato büryan yemeği ile sevdiklerinize şahane bir sunum yapabilirsiniz. Peki şato büryan nasıl yapılır? Şato büryan tarifini sizin için derledik.

Şato Büryan Nasıl Yapılır? Şato Büryan Tarifi

Adını sıkça duyduğumuz şato büryan yemeği sofralarda kendini farkettirecek bir lezzet olacak. İftar davetlerinizde misafirlerinize ikram edebileceğiniz şahane bir lezzet. İşte şato büryan tarifi.

ŞATO BÜRYAN TARİFİ  

MALZEMELER:  

  • 6-7 adet tost ekmeği
  • 400 gr. bonfile
  • 1 adet ufak soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı ketçap(dilerseniz)
  • Tuz, karabiber, sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:  

Tost ekmeklerinin kenarlarını incecik keserek çıkartın ve tost ekmeklerini tavada ya da tost makinasında güzelce kızartıp ısıya dayanıklı bir fırın kabına dizin.

Etleri yüksek ateşte kızdırdığınız yapışmaz bir tavaya sıvıyağ koyduktan sonra arkalı önlü suyunu bırakmadan kızartın. Etleri tavadan çıkarıp aynı tavaya ince doğradığınız soğanı koyup kavurun. Üstüne salçayı ilave edin. Su, tuz, karabiber ve defne yaprağını da tavaya koyup etlerini bu sosun içine koyun. Kısık ateşte etler pişene dek sosu koyu bir sos kıvamına gelene kadar pişirin.

Etleri sosun içinden çıkarıp tost ekmeklerinin üstüne bölüştürün. Tavadaki sosu etlerin üzerine gezdirin. 190 derece fırında pişirin. Fırından çıkarmadan 3-4 dk evvel kaşar peynirlerini etlerin üstüne bölüştürün. Kaşar peynirleri eriyince yemeğinizi fırından çıkartıp isterseniz ketçap ile üstlerini süsleyip sıcakken servis yapın.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR