Pırlanta Nasıl Seçilir?

Pırlantalar kadınların en iyi dostudur. Ama dostumuzu iyi seçmemiz de gerekir. Bu yüzden birlikte pırlanta seçerken dikkat edeceğimiz özelliklere bakalım.

23.07.2019-15:40 - (Son Güncelleme: 09.08.2019-08:58) Pırlanta Nasıl Seçilir?

Pırlanta deyip geçmeden önce birçok özelliğe ve çeşide sahip olduklarını bilmeliyiz. Büyüklüğü veya cinsi gibi. Biz de sizin için pırlantalar hakkında detaylı bir yazı derledik.

DURULUK

Pırlantanın lekesizliğini belli eden berraklık hali, karbon ve kesikler bakımından ne kadar saf olduğunu gösteren ifade birimidir. Berraklık hali şu ifadelerle sıralanır: FL, IF, VVS 1, VVS 2, SI1, SI 2 ,I1, I2, I3

SERTİFİKASI VAR MI?

Pırlantanın niteliklerini gösteren sertifika, sizin için rehber özelliğinde olacaktır. Ürün aldığınız yerde pırlantanızın sertifikasını almalısınızve sertifikada yazan değerlere göre pırlantayı alırken ve satarken karar verirsiniz.

HANGİ RENK OLSUN?

Kaliteli bir pırlanta renksiz ve şeffaf olmalıdır. Pırlantanın rengini sarımsı ve koyu renge gibiyse kalitesitz bir pırlantadır. Renkli özellikli pırlantalar da vardır. Pembe, mavi ve kırmızı gibi renklerde olan renkli pırlantalar farkıl şeyler sevenler için ideal.

KAÇ KARAT?

Pırlantanın dendiğinde ilk akla karat gelir. 1 karat, bir gramın 5'te birine denk gelir. Karatın büyük olması ya da küçük olması tek başına fiyatı belirlemez. Ancak berraklık da pırlantanın fiyatını ve kalitesini belirleyen beliryeci etmenlerdendir.

KESİM ŞEKLİ NASIL?

Pırlantalar genellikle baget kesim yaygındır. Ama kare, oval, kalp ve damla gibi kesimli pırlantalar da mevcuttur. Bu konuda uluslararası standartlar meydana getirmiş ve 0-10 arası birimler oluşturulmuştur.

 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal