Pırlanta ve Zümrütlerle Bezeli Tavus Kuşu Figürü Çalındı

Satılmak için İstanbul'a getirilen, üzeri elmaslar, zümrütler ve değerli taşlarla bezeli olan tavus kuşu figürü çalındı. Polis figürün bulunması için soruşturma başlattı.

22.12.2018-12:18 - (Son Güncelleme: 22.12.2018-12:25)

İstanbul'a satılmak için getirilen milyonlarca dolar değerinde olduğu öne sürülen elmas ve pırlanta ve zümrütlerle bezenmiş altından tavus kuşu figürü çalındı. Figürü satmaya uğraşan Yemenli antikacının başına silah dayanarak çalınan tavus kuşunun yalnızca kaidesi bulunabildi. Olayla alakalı gözaltına alınan 12 kişi tutuklanırken, polis tavus kuşu figürünü bulmak için çalışmalarına devam ediyor.

MİLYONLARCA DOLAR DEĞERİNDEKİ FİGÜR GASP EDİLDİ

İstanbul'da polise giden Yemenli A.A.H.M., yurt dışından getirdiği ve satmaya uğraştığı milyonlarca dolar değerinde tavus kuşu figürünün çalındığını ifade ederek şikayetçi oldu. Yemenli antikacı elmas, pırlanta, zümrüt gibi değerli taşlarla bezeli, Tavus kuşu figürünü İstanbul'a getirmesinin ardından kuyumculuk yapan bir arkadaşına emanet ederek internet üstünden verdiği ilanlarla müşteri aradığını ifade etti.

"BAŞIMA SİLAH DAYAYIP TAVUS KUŞUNU ÇALDILAR"

Geride bıraktığımız Kasım ayında alıcı olduğunu ifade eden bir kişinin kendisiyle irtibata geçtiğini aktaran Yemenli mağdur antikacı, söz hususu kişiyle buluştuğunu, figürü inceleyen kişinin eserin gerçek olduğunu onayladığını ardından kendisini arayarak satış işlemini yapmak için Esenyurt'a çağırdığını söyledi. Tavus kuşunu alarak verilen adrese gittiğini aktaran mağdur A.A.H.M., "Burada benim başıma silah dayadılar. İçerisinde tavus kuşunun olduğu kutuyu aldılar. Ardından kaçtılar" dedi.

TAVUS KUŞUNUN KAİDESİ BULUNDU

Polis tarafından olayla alakalı açılan soruşturmada polis, Yemenli antikacıyla müşteri gibi temasa geçip eseri de inceleyen A.K. isimli kişinin de içlerinde yer aldığı 12 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin ev ve işyerlerinde gerçekleştirilen aramada gasp edilen tavus kuşunun üstüne konulduğu kaide bulundu.

12 KİŞİ TUTUKLANDI, KAYIP TAVUS KUŞU İÇİN OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Poliste verdikleri ifadelerinde tavus kuşunun nerede olduğunu bilmediklerini ifade eden şüpheliler adliyeye gönderildi. Şüpheliler tutuklanarak cezaevine sevk edildi. Polis, milyonlarca dolar tutuarında olduğu öne sürülen kayıp tavus kuşunu bulmak için operasyonlar devam ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal