Peynirli Kek Tarifi

Ispanaklı kek olur da peynirli kek olmaz mı? Fırında hazırlayacağınız harika tarifle enfes bir peynirli keke ne dersiniz? Kolay hazırlanır kolay pişirilir bu tarif için gelin içeriğimize bakalım.

28.10.2019-14:21 - (Son Güncelleme: 28.10.2019-13:47)

Hem tatlıdan hem tuzluda vazgeçmek istemeyenler için enfes bir tarifimiz var. Peynirli kek ile kendinize sıradışı bir lezzet hazırlayın. İşte peynirli kek tarifi.

PEYNİRLİ KEK TARİFİ

Malzemeler; 3 adet yumurta, 1/2 su bardağı zeytinyağı, 3 yemek kaşığı yoğurt, 250 gram orta yağlı beyaz peynir, 1/4 demet maydanoz, 1/4 demet dereotu, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı tereyağı.

Yapılış Aşaması; Orta yağlı beyaz peyniri bir çatal ile ezin veya rendeleyin. Bol suyun içinde yıkayıp ayıklanan dereotu ve maydanoz yapraklarını ince ince kıyın.
Yumurtaları derince bir karıştırma kabına kırın. Zeytinyağı ve yoğurt ekleyerek güzelce karıştırın.

Beyaz peynir, incecik kıydığınız yeşillikler ve kabartma tozunu ilave edip karıştırma işlemini sürdürün. Elenen un ve tuzu yavaş yavaş ekleyin tahta bir kaşık veya çırpıcı ile karıştırın.

Baton kek kalıbını oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağıyla yağlayarak kek harcını bolaştın. Üstünü bir spatula yardımıyla düzelterek evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü şekilde 30-35 dakika süre ile pişirin. Fırından çıkarın oda ısısında bir kaç dakika beklettikten sonra ikram edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal