Patatesli Omlet Nasıl Yapılır? Patatesli Omlet Tarifi

Kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı omleti, patatesli denediniz mi? Yumurta ile patatesin muhteşem uyumu ile hem doyurucu bir öğün hem de lezzetli bir kahvaltı besini. Peki patatesli omlet nasıl yapılır? Enfes Patatesli omlet tarifi içeriğimizde.

29.04.2019-09:20 - (Son Güncelleme: 29.04.2019-08:54) Patatesli Omlet Nasıl Yapılır? Patatesli Omlet Tarifi

Omleti sevmeyenimiz yoktur. Neşeli bir kahvaltı sofrasında ya da doyurucu bir ara öğün olarak karşımıza çıkan omleti, patatesle denemek istiyorsanız gelin tarifine birlikte bakalım.

PATATESLİ OMLET TARİFİ

Malzemeler; 4 adet büyük boy haşlanmış patates, 4 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 dal taze soğan, 4 adet yarı nemli kurutulmuş domates, 1/4 demet maydanoz, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber.

Hazırlanışı; Haşlanmış patatesleri soyun ve iri küpler halinde kesin. Taze soğanları halka halka doğrayın. Maydanozu incecik doğrayın. Yarı nemli kurutulmuş domatesleri, ince şeritler halinde kesin. Yumurtaları oval bir karıştırma kasesine aktarın. Süt, un, tuz ve karabiberi ekledikten sonra hızlı hızlı çırpın. Doğranmış maydanoz, kurutulmuş domates, taze soğan ve patatesleri ekleyip tüm malzemeyi bir kaşıla karıştırın.

Derin bir teflon tavaya zeytinyağını aktarın ve kızdırın. Patatesli omlet harcını, tavaya boşaltın. Üzerini bir kaşık yardımıyla düzeltin. Omletin bir yüzünü kısık ateşte 5 dakika kadar kızartın. Kızaran omleti tabağınıza ters çevirerek çıkartın. Diğer yüzünü de aynı şekilde 5 dakika kızarttıktan sonra sofraya getirebilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal