Patates Çorbası Tarifi

İftar sofralarında başlangıç için tercih ettiğimiz çorbalar hem içimizi ısıtır hem de bol bol vitamin almamızı sağlar. Peki patates çorbasını denediniz mi? Patates çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte enfes patates çorbası tarifi.

20.05.2019-17:53 - (Son Güncelleme: 20.05.2019-17:42)

Patates çorbasını daha önce denemediyseniz işte size tarifi... Çorba kültürünüzü genişletecek lezzetli bir tarifi size sunuyoruz. 

PATATES ÇORBASI TARİFİ  

Malzemeler; 5 adet orta boy patates, 1 adet orta boy kuru soğan, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 5 su bardağı sıcak su, 1 çay bardağı süt, 1/4 demet maydanoz, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber.

Hazırlanışı; Kabuğunu soyduğunuz orta boydaki patatesleri ve kuru soğanı iri küpler şeklinde doğrayın. Zeytinyağı ve tereyağını derince bir tencereye alın. Doğradığınız kuru soğanı, kızgın yağda hafif bir renk alana dek soteleyin. Bol suda yıkadktan sonra, suyunu süzdürdüğünüz patatesleri soğanlarla beraber 4-5 dakika daha sotelemeyi sürdürün. Sıcak suyu çorba tenceresine aldıktan sonra çorbayı orta ateşte 20 dakika kaynatın.

Kaynayan çorba karışımına tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve sütü yavaş yavaş katıp, hızlıca karıştırın. 10 dakika daha orta ateşte kaynamasını beklediğiniz çorba karışımını, blenderdan geçirip kıvamlı ve pürüzsüz bir şekle getirdikten sonra üzerine doğradığınız maydanozları ekleyin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal