Mozaik Pasta Nasıl Yapılır? Yumurtasız Mozaik Pasta Tarifi

Birçoğumuzun halen çok sevdiği, çocukluğumuza ait o nefis tadı yeniden hatırlamak isteyenler burada mı? Yapımı kolay lezzeti ise şahane olan mozaik pasta tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İşte damakları şenlendirecek mozaik pasta tarifi..

20.05.2019-11:45 - (Son Güncelleme: 20.05.2019-11:27)

Evde canınız çektiğinde pratik bir şekilde yapabileceğiniz mozaik pasta tarifinin inceliklerini sizinle paylaştık. Sıcacık bir çayın yanında vazgeçilmez uyumu sağlayan mozaik pasta tarifini siz de evde denemek için mutfağa koşacaksnız.

MOZAİK PASTA  

Malzemeler; 2 paket petibör bisküvi, 4 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı süt, 5 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı kakao. 

Hazırlanışı; Bir kasenin içerisinde bisküvileri iri parçalar şeklinde kırın. Bir sos tenceresine tereyağını koyun ve hafif eriyince içerisine kakaoyu ekleyin hızlıca karıştırıp bütünleştirin ve ocaktan alın. Ocaktan aldığınız tereyağı ve kakaonun üzerine süt ve toz şekeri katarak yeniden ocağa alın. Şeker eriyip sosun kıvamı hafif koyulaşana dek ısıtın.

Isınan sosu ocaktan indirin ve oda sıcaklığında dinlenmesi için bırakın. Dinlenen ve soğuyan sosu bisküvilerin üzerine gezdirin. Sos ve bisküvileri dikkatli bir şekilde birleştriin, bisküvileri ezmemeye dikkat edin. Sonrasında harcı streç filmin üzerine aktarın ve silindir şeklini verip streç filme iyice sarın. Streç filmin uçlarını kıvırın. Silindir şeklindeki mozaik pastanızı buzlukta soğumaya bırakın. Birkaç saat buzlukta donmasını bekleyin. Çıkarıp oda sıcaklığında 5 dakika  dinlendirdikten sonra servis edebilrisiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal