Damat Paçası Yemeği Nasıl Yapılır? Damat Paçası Tarifi

Ramazan'da aynı yemekleri yemekten sıkıldıysanız işte farklı ve lezzetli bir tarif sunuyoruz. Damat paçası adı verilen bu yemeği hemen denemek isteyeceksiniz. Peki damat paçası yemeği nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte size farklı ve enfes bir tarif.

17.05.2019-16:11 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-16:00)

Ramazan sofralarının leziz tatlarından biri olan Güllaç'ın yapraklarını farklı tariflerde kullanmak ister misiniz? Yiyenleri kendine hayran bırakacak bu harika lezzet tek başına bile gayet doyurucu. Sofralarınıza tat ve renk katacak bu tarfin nasıl yapıldğını habermizde derledik..

DAMAT PAÇASI TARİFİ  

MALZEMELER: 

Sosu için:

2 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı süzme yoğurt, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı un, 3 su bardağı tavuk suyu, 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz

Tabanı için:

6 adetgüllaç yaprağı, 5 su bardağıtavuk suyu

Tavuk suyu için:

6 adet tavuk baget, 3 litresu, 1 adet kuru soğan, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı tane karabiber, 1/2 adet limonun suyu

Üzeri için:

1 çay kaşığıtoz kırmızı biber

HAZIRLANIŞI: 

Tavuk bagetleri su ve öteki malzemelerle kemiklerinden ayrılana dek orta ateşte köpüğünü üzerinden alarak pişirin. Güllaçları tavuk suyu ile ıslatarak kat kat bir fırın tepsinize dizin. Tavukları derilerinden, kemiklerinden ayırarak etlerini güllaçların üzerine bırakın. Un ve tereyağı derin bir tavada güzelce kavurun, sarımsağı,tuzu ilave edin ve kokusu çıkana dek kavurun. Tavuk suyunu azar azar ekleyin ve koyu akışkan bir kıvama gelene dek pişirin. Yumurta sarılarını ve yoğurdu derin bir kasede çırpın sıcak sosu azar azar karışıma ekleyin. Tavuk parçalarının üstünü sosla kaplayın ve 190 derecede üstü kızarana dek 10-15 dakika pişirin. Üstüne toz kırmızı biber serperek servise hazır hale getrin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal