Burun Estetiğinden Ne Kadar Sonra Makyaj Yapılabilir?

Burun estetiği makyaj yapmaya engel olur mu? Burun estetiğinden ne kadar zaman sonra makyaj yapmaya başlanmalıdır? Burun estetiği sonrası ile ilgili merak ettiklerinizi sizler için derledik.

17.05.2019-15:34 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-15:23)

Burun estetiğinin ardından ne zaman makyaj yapmaya başlanabilir? Ameliyatın ardından yüzde oluşan şişlik ve morlukları kapatma isteği kişiyi her ne kadar makyaj yapmaya zorlasa da bunun belli bir zamanı olduğunu uzmanlar belirtiyor.

ESTETİK SONRASI NE ZAMAN MAKYAJ YAPILIR? 

Ameliyatın ardından burun ateli 1 hafta sonra çıkartılır, ancak burun sırtı, ödemin gerilemesi adına 1 hafta da flasterlerle desteklenir, haliyle tüm yüz makyajı ilk 2 hafta mecburi olarak yapılmamaktadır. 

Bu süre zarfında göz etrafına concealer gibi kapatıcılar dermotolojik ürünler tercih etmek şartıyla sürülebilir. 2 hafta sonunda flasterler de çıkartıldıktan sonra ciltte hafif bir soyulma durumu bir miktar komedon yükselişi olabilir, bu gibi problemleri gidermek adına hafif hareketlerle yüz temizleme jelleri yardımı ile yüzü temizlemek alkol bazlı olmayan toniklerle cildi temizlemek yerindedir.

Ciltteki bu soyulma sürecinde de aşırı makyajdan uzak durmak cildin hava almasını sağlamak gerekir. Aşırı sert cilt temizliği ve  peelingten 2 ay kaçınmakta yarar var.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal