Patates Baroni Nasıl Yapılır? Patates Baroni Tarifi

Patates baroni nasıl yapılır? Patates baroni ile enfes bir öğün nasıl hazırlanır? Patatesle yapılan harika lezzetlerden olan patates baroni ile sevdiklerinize farklı bir yemek yedirmek ister misiniz?

04.10.2019-09:54 - (Son Güncelleme: 04.10.2019-09:31)

Patatesle yapılan harika bir tarife ne dersiniz? Her öğün yiyebileceğiniz bu şahane lezzeti denemek için sabırsızlanacaksınız. 

PATATES BARONİ TARİFİ

MALZEMELER: 

3 adet büyük boy patates,1 adet kuru soğan,5 yemek kaşığı zeytinyağı,1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber,1 çay kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı tuz

Sos için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı,1 yemek kaşığı biber salçası,1/2 çay bardağı su,3 diş sarımsak,1 su bardağı yoğurt

Üzeri için:

7-8 dal maydanoz

Hazırlanışı: 

Patatesleri derin olan bir tencereye koyun ve üstlerine geçecek şekilde su doldurduktan sonra ocağın altını açarak, haşlanması için bırakın. Patatesleri  haşlarken soğanı ince şekilde doğrayın ve bir tavadaki zeytinyağında pembeleşinceye dek kavurun. Baharatlarını da ekleyrek altını kapatın bekletin. Sarımsakları yoğurdun içine rendeleyin ve iyice karıştırıp bir kenara koyun.

Ayrı bir tavanın içine sos için gereken zeytinyağını alın ve salçayı kokusu çıkana kadar kavurun. Sonrasında suyu da ilave edin ve sos kıvamında altını kapatın. Haşlanan patatesleri kabuklarını soyarak elinizle ezip soğanlı karışıma katın 1 dakika kadar kavurun. Sonra ister elinizle yoğurup, isterseniz de bir mutfak robotu ile soğan ve patatesleri püre yapın. Ellerinizi ıslatıp küçük parçalar alın ve avucunuzda yuvarlayıp sonra bir servis tabağına koyun. Üstüne sarımsaklı yoğurdu ve onun üzerine de salçalı sosu dolaştırın. En üste ince ince doğranan maydanozları serptikten sonra ılık servis edin. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal