Glutensiz Aşure Tarifi

Aşure ayında bu enfes tatlıyı yapmak isteyen ancak şekere ve glutene duyarlı olan kişiler için harika bir tarifimiz var. Glutensiz ve şekersiz aşure tarifini sizin için derledik.

Glutensiz Aşure Tarifi

Aşure ayı geldi fakat sağlıklı aşure yapmak isteyenlerin tercihi şekersiz ve glutensiz olandan yana oluyor. Gluten hassasiyeti olan kişilerin yiyebileceği ve şeker yerine bal kullanlan glutensiz şekersiz aşure tarifini derledik. 

ŞEKERSİZ GLUTENSİZ AŞURE TARİFİ

Malzemeler:

-1/2 su bardağı karabuğday (greçka),
-1 yemek kaşığı kuru fasulye,
-1 yemek kaşığı nohut,
-1 yemek kaşığı pirinç,
-1 su bardağı kuru üzüm,
-1 su bardağı tuzsuz kabuksuz fıstık,
-1/2 su bardağı iri çekilmiş fındık,
-1 adet küçük boy portakal,
-1 adet elma,
-3 adet hurma,
-1 adet incir,
-1 tatlı kaşığı hindistan cevizi,
-1 tatlı kaşığı susam,
-2-3 yemek kaşığı bal,
-1/2 su bardağı süt,
-Tarçın 
-Nar

Nasıl yapılır?

-Fasulye ve nohutu akşamdan ılık su ile güzelce ıslatın ve ertesi gün yumuşayana dek haşlayın,
-Karabuğday ve pirinci tencereye koyun,
-Üstüne 1,5 litre su ilave edip kapağını kapatın ve yumuşayana dek pişirin,
-Nohut ve fasulyeyi de katıp karıştırın,
-Minik minik doğradığınız elma ve portakalı koyup karıştırın (isterseniz yarım portakal kabuğunu da rendeleyerek ekleyebilirsiniz),
-Elmalar yumuşayınca fındık, fıstık, kuru üzüm, minik doğranmış hurma ve inciri katıp karıştırın,
-3-4 dk. daha pişirin,
-Sütü katıp karıştırın ve bir taşım daha kaynatın,
-Ateşten indirip tadına bakarak damak zevkinize göre bal katın ve karıştırın,
-En son hindistan cevizi, susam, nar ve tarçını koyup karıştırın ve servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri