Parmaklarınızı Yiyeceğiniz Hamsi Kuşu Tarifi

Karadeniz mutfağının en leziz besinlerinden olan balıkla yapılmayan yemek neredeyse yok. Özellikle hamsi ile yapılan enfes tariflerden birini sizin için içeriğimizde derledik.

Parmaklarınızı Yiyeceğiniz Hamsi Kuşu Tarifi

Kışın en sevilen besinlerinden biri de balıklardır. Hem sağlık açısından hem de kolay hazırlanabilir tariflerin vazgeçilmezi olduğundan, en sevilen ve tercih edilen besindir. İşte hamsi ile yapılan hamsi kuşu tarifi.

HAMSİ KUŞU TARİFİ

Malzemeler:

-1 kilogram hamsi
-1/2 demet taze soğan
-1/2 demet maydanoz
-1 adet orta boy kuru soğan
-1 yemek kaşığı mısır unu
-1/2 tatlı kaşığı nane
-1 çay kaşığı tuz
-1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Hamsileri kızartmak için:

-3 adet yumurta
-1/2 su bardağı mısır unu
-3/4 su bardağı ayçiçek yağı

 Nasıl yapılır?

-Kafa ve kılçıklarını ayıkladığınız hamsileri fileto şekline getirin. Bol suda yıkayarak fazla sularını kağıt havlu ile alın.
-Taze soğanların yeşil yerleriini ince şekilde doğrayın. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını ince ince kıyın. Kuru soğanı diğer malzemelerle eşit boyutta kıyın.
-Doğranan yeşillikler, kuru soğan, mısır unu, nane, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi derince bir kase içinde karıştırın.
-Fileto şekline gelen hamsilerden iki tanesini düz bir tabağa çıkarın. Birinin üzerine hazırlanan karışımdan sürüp diğerini üstüne sıkıca kapatın.
-İki hamsi birbirine güzelce yapışsın. Böylece yassı halinde köfteler hazırlayın.
-Yumurtaları derince bir kasede güzelce çırpın. Mısır ununu düz bir tabağa yayın.
-Hazırlanan hamsi kuşları öncelikle çırpılmış yumurtaya sonra da mısır ununa bulayarak derin bir tavada kızdırdığınız ayçiçekte kızartın.
-İsteğe göre ızgarada ters yüz ederek yağ olmadan pişirin. Sıcak sıcak ikram edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri