Hardallı Çorbayı Bir De Böyle Deneyin

Hardallı Çorbayı Bir De Böyle Deneyin

Hardal çorbasının yapımı çok kolaydır.Hardal tohumları ile tatlandırılan ve dilerseniz tavuk suyu ile pişirilen hardallı çorba tarifi, hem pratik hem de lezzetli bir tariftir.

MALZEMELER

1 tatlı kaşığı hardal

1 çay fincanı buğday

Yeteri kadar su

7 çorba kaşığı yoğurt

2 çorba kaşığı un

2 su bardağı et suyu

Bir buçuk çorba kaşığı tereyağı

7 dal taze soğan, 1 adet domates

5-6 dal dereotu, tuz, karabiber

1'er çay kaşığı nane ve toz kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI

Buğdayı iyice yıkayıo süzdürün ardından derin bir tencereye alın. Üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyin ve haşlamaya koyun. Çırpılmış yoğurt katıp birlikte kaynatın. Ayrı bir yerde unu 2 su bardağı soğuk su ile açın ve et suyu ile birlikte tencereye koyun. Tereyağını ayrı bir tavada kızdırın, doğranmış taze soğan, rendelenmiş domates, kıyılmış dereotu, nane ve hardal koyun. Soğan yumuşayana kadar soteleyin. Ocaktan alıp, buğdaya akleyin. Toz kırmızıbiber koyun, tuz ve karabiberini ayarlayın ve karıştırın. Sıcak olarak servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri