Parmaklarınızı Yiyeceğiniz Çilekli Pasta Tarifi

Yaz mevsiminin sevilen meyvelerinden biri kesinlikle çilektir. Çoğu tatlıda kullanılan ve kendine has bir aromaya sahip olan çilek, doğum günü pastalarının favorilerinden biridir. İşte bayılarak yiyeceğiniz çilekli pasta tarifi...

Parmaklarınızı Yiyeceğiniz Çilekli Pasta Tarifi

Parmaklarınızı Yiyeceğiniz Çilekli Pasta Tarifi

Doğum günü için çilekli pasta tarifi arayanlardan biriyseniz bu haberimiz tam da size göre...

Kek için:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım çay kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıcak su

İç Krema için:

  • 400 ml. süt
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • İçi ve süslemesi için:
  • 500 gr. çilek
  • Çikolata rendesi

HAZIRLANIŞI

Kekinizi hazırlamaya başlarken öncelikle yumurtaların sarısı ve beyazını ayırıp ayırdığınız beyazları mikserle çırpın. Beyazlar köpük kıvamını alınca yarım çay bardağı şekeri ve yarım çay kaşığı limon suyunu da ekleyerek karışım beyazlaşana kadar yaklaşık 5 dakika kadar çırpın.

Başka bir kapta yumurta sarıları ve yarım çay bardağı şekeri rengi beyaz olana kadar çırpın. İstenilen renk elde edildikten sonra yarım çay bardağı sıcak suyu da ilave edip 5 dakika kadar daha çırpın.

Üçüncü adım olarak elde ettiğimiz iki ayrı karışımı birbirine yedirerek karıştırın. Ardından 1 yemek kaşığı un, yarım su bardağı mısır nişastası, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı da ekleyip karıştırın.

Elde ettiğiniz kek karışımını yağlanmış kelepçeli kalıba döküp önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.

Kekiniz pişerken iç kremasını hazırlamaya başlayabilirsiniz. 400 ml. süt, yarım su bardağı mısır nişastası, 1 yemek kaşığı un, 1 çay bardağı şeker ve 1 yumurta sarısını tencereye koyup çırparak pişirmeye başlayın. Elde ettiğiniz krema kaynamaya başlayınca içine 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edin. Ocaktan aldıktan sonra 1 paket vanilyayı da ekleyip kremanızı soğumaya bırakın.

Kekiniz piştikten sonra soğuması için bir süre bekleyin. Kekiniz soğuduktan sonra ortadan ikiye kesip 1 çay bardağı sütle alt ve üst tabanını ıslatın. Hazırladığınız iç kremanızın yarısını alt tabana döküp eşit bir şekilde yayın ve hazırlamış olduğunuz doğranmış 500 gr. çileği kremanın üstüne yerleştirin. Kalan kremayı da üst tabanın altına sürüp pastanızı kapatın.

Hazırlamış olduğunuz bu pratik çilekli pasta buzdolabında en az 4 saat bekledikten sonra servise hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR