Nohudu Isladığınız Suda Pişirmeyin! Zehir Dolu

Türk sofralarında en sevilen yemeklerden olan nohudun faydaları saymakla bitmiyor. Haftada iki defa tüketildiğinde kansere kalkan olan nohudu pişirirken dikkat etmeniz gereken önemli bir püf noktası var; Nohudu ısladığınız suyla yıkamamak!

04.05.2019-12:50 - (Son Güncelleme: 04.05.2019-12:30)

DNA sentezi ve yenilenmesi için gerekli olan folatı içeren nohut, Türk mutfaklarının en sevilen vitamin dolu yemeği. Peki nohudu pişirirken nelere dikkat etmek gerekiyor gelin birlikte bakalım.

DÜZENLİ YEMEK ŞEKERİ ÖNLÜYOR!

Nohudun düzenli tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Prof.Dr. Oğuz Özyaral, nohudun düzenli tüketilmesi durumunda, şeker hastalığını da önleyebileceğini dile getirdi. Tansiyonu düzenlemeye yardım eden nohudun bulantı, baş dönmesi ve baş ağrısı problemlerini de giderdiğini belirtti.

SUYUNA ZEHİR BIRAKIYOR!

Doç.Dr. Oğuz Özyaral, bazı kişilerin vitamin değerinden mahrum kalmamak amacıyla nohudun ıslatıldığı suyu dökmediğini ancak bu suyun vitaminden çok zehirle dolu olduğunu belirterek, "Piyasaya sunulan kuru nohutların yemek olarak pişirilebilmesi için en az bir gece öncesinden içme suyu içerisine bırakılıp şişmeleri sağlanmalı.

Şişme esnasında nohut bitkisi suya mide tarafından hazmedilemeyen zehirli maddeler, gazlar bırakır. Bu yüzden içinde yumuşatıldıkları bu su dökülmeli, yeni taze suyla nohut yemeği yapılmalı" şeklinde konuştu.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal