Mevsimi Değerlendirmek İçin! Fırında Ballı Somon Tarifi

Balığı tam da mevsiminde sevenlere gelsin bu tarifimiz. Fırında ballı somon tarifi ile bu akşam güzel bir masa kurmaya ne dersiniz herkesi balığın lezzetiyle mest edeceksiniz.

06.12.2019-09:13 - (Son Güncelleme: 06.12.2019-09:01)

 Fırında ballı somon tarifi ile bu akşam güzel bir masa kurmaya ne dersiniz herkesi balığın lezzetiyle mest edeceksiniz. Balığı tam da mevsiminde sevenlere gelsin bu tarifimiz.

MALZEMELER

SOMON
2 adet somon fileto
1,5 su bardağı soya sos
2 yemek kaşığı bal
1 diş sarımsak
2 dal taze soğan
1 tatlı kaşığı susam
tuz, karabiber

KUŞKONMAZLI ENGİNAR SALATASI
2 adet ayıklanmış çiğ enginar
2 sap kuşkonmaz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı taneli hardal
1/2 limon suyu
tuz, karabiber

YAPILIŞI

Somon için balıkların iki tarafına da tuz karabiber sepeleyin. Bal, soya sos, ince ince doğranmış sarımsak, yine doğranmış 1 dal taze soğanı bir kapta güzelce karıştırın. Somonları bu sosun içerisinde en az 1 saat marine edin. Fırın tepsinizi alüminyum folyo ile kaplayıp balıkları içine güzelce yerleştirin sosu üzerine dolatırın. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin. Balıklar pişerken salata için zeytinyağı, hardal, limon suyu, tuz ve karabiberden bir sos hazırlayın. Kuşkonmazların sert olan sap kısımlarını kesin. Enginar ve kuşkonmazları ince ince doğrayarak hazırladığınız sos ile karıştırın. Balıklar fırından çıkınca servis tabağına alın üzerine tepside kalan sostan döküp susam ve taze soğan serpiştirin. Hazırladığınız çiğ enginar salatası ile sunum yapın. Şimdiden afiyet olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal